ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείνει το παράθυρο για την αξιολόγηση των εφοριακών

Κλείνει το παράθυρο για την αξιολόγηση των εφοριακών
INTIME

Περιθώριο 6 ημερών έχουν οι εφοριακοί που την τελευταία διετία δεν είχαν μετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης ώστε να περάσουν από αυτή, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητική της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή η διαδικασία αξιολόγησης του έτους 2020, καθώς και η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν για όσους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ δεν έχουν συμμετάσχει έως σήμερα, ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου 2022.

Οι έννομες συνέπειες της μη συμμετοχής υπαλλήλων της ΑΑΔΕ στην αξιολόγηση του έτους 2020 θα είναι αυστηρές. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διακοπή της χορήγησης της ειδικής αμοιβής της θέσης εργασίας από τον επόμενο από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης μήνα και μέχρι και τον μήνα ολοκλήρωσης της διαδικασίας της επόμενης ετήσιας αξιολόγησης, η μη δυνατότητα διεκδίκησης θέσεων ευθύνης και η παύση του προϊσταμένου πριν τη λήξη της θητείας του.

Ως μοναδική περίπτωση απαλλαγής υπαλλήλων από τη συμμετοχή στην αξιολόγηση του έτους 2020 καθορίζεται η έλλειψη νόμιμων προϋποθέσεων συμμετοχής, ήτοι όταν ο αξιολογούμενος δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον έξι μήνες υπηρεσίας στην ΑΑΔΕ, κατά την αξιολογική περίοδο του έτους 2020.

Τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία ο υπάλληλος τελεί σε άδεια, σε υπηρεσιακή μεταβολή ή υπηρεσιακή κατάσταση, όπως μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, διαθεσιμότητα λόγω νόσου, άδειες κυήσεως, λοχείας, ανατροφής τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών, αργίες και πειθαρχικά, απόσπαση ή διάθεση εκτός Αρχής, συνδικαλιστική άδεια με πλήρη απαλλαγή, δεν συνυπολογίζονται στον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο των έξι μηνών υπηρέτησης στην ΑΑΔΕ κατά το έτος 2020.

Αν ο υπάλληλος πληροί μεν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής στην αξιολόγηση για το έτος 2020, ωστόσο, κατά τον χρόνο διενέργειας της αξιολόγησης συντρέχουν λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί αντικειμενικά να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησης, όπως ενδεικτικά μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, διαθεσιμότητα λόγω νόσου, άδειες κύησης, λοχείας, συνταξιοδότηση αδυναμία πρόσβασης στην πληροφοριακή εφαρμογή για την αξιολόγηση, τότε δεν του επιβάλλονται κυρώσεις.