ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φίσερ: Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι η φθηνότερη λύση

Φίσερ: Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι η φθηνότερη λύση

«Η οικονομικά και πολιτικά καλύτερη λύση είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο ομοσπονδιακός της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

‘Οπως επισημαίνει ο Αυστριακός πρόεδρος, στο σημερινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακής εφημερίδας "Κουρίρ", οικονομικά καλύτερη λύση σημαίνει "φθηνότερη", ενώ η πολιτικά καλύτερη σημαίνει «η σταθερότερη και λιγότερο επικίνδυνη λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Φίσερ, στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται εκ νέου στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές, οι Έλληνες θα αποφασίσουν εάν είναι δυνατός ένας δρόμος για την παραμονή ή όχι, της χώρας τους στην Ευρωζώνη.

«Μια εγκατάλειψη της Ευρωζώνης θα ήταν, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη και άρα και για την Αυστρία, η χειρότερη, η ακριβότερη και η επικινδυνότερη λύση», υποστηρίζει ο Φίσερ.

Υπενθυμίζεται, πως ο Αυστριακός πρόεδρος, μετά τις συνομιλίες του την περασμένη Δευτέρα στη Βιέννη, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είχε ζητήσει να σταματήσουν οι επιπόλαιες εκτιμήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.