ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Κατανάλωση 25,9 δισ. δολάρια αναμένεται στις ΗΠΑ

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Κατανάλωση 25,9 δισ. δολάρια αναμένεται στις ΗΠΑ
Pixabay

Αν και οι καταναλωτές στις ΗΠΑ όπως και στην Ελλάδα είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια, οι προοπτικές για τις καταναλωτικές δαπάνες κατά την σημερινή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι θετικές.

Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ αναμένεται να δαπανήσουν 25,9 δισ. δολάρια την σημερινή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δαπάνη αυξημένη κατά 8% σε σχέση με πέρυσι.

Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής (NRF) διενήργησε έρευνα σε 7.616 ενήλικες καταναλωτές στις ΗΠΑ, η οποία κατέδειξε ότι ακόμη και το 28% των εκείνων που δεν σχεδιάζουν να γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα καταναλώσουν με κάποιο τρόπο.

Μπορεί να περιποιηθούν τον εαυτό τους με κάτι ξεχωριστό, να προγραμματίσουν μια συνάντηση ή μια βραδινή έξοδο με μόνους φίλους και μέλη της οικογένειας, κ.α..

Οι περισσότεροι καταναλωτές σχεδιάζουν να αγοράσουν δώρα για τους αγαπημένους τους με μόνο το 13% των ερωτηθέντων να λέει ότι δεν σκοπεύει να αγοράσει.

Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ μείωσαν τις δαπάνες τους τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο καθώς η οικονομική αβεβαιότητα συνεχίζεται. Η αύξηση των επιτοκίων και οι απολύσεις στις ΗΠΑ σε ορισμένους τομείς, όπως η τεχνολογία, κάνουν τους καταναλωτές πιο προσεκτικούς σχετικά με τις δαπάνες.