Η Attica Bank, η Milton Prime και το ταξίδι στις Μπαχάμες

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.
Η Attica Bank, η Milton Prime και το ταξίδι στις Μπαχάμες
3'

Η Attica Bank

Για τα τέλη Απριλίου μετατίθεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Μαρτίου. Αρκεί ο εκλογικός προγραμματισμός να μην θέσει πρόσθετα προσκόμματα. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των υφιστάμενων μετόχων της Attica και των υποψήφιων νέων μετόχων της Thrivest για τις λεπτομέρειες της αύξησης κεφαλαίου. Αυτό που έχει σημασία είναι πως οι συζητήσεις με τη Thrivest διεξάγονται σε καλό κλίμα και πως η Ελένη Βρεττού και ο Αλέξανδρος Εξάρχου είναι σε διαρκή επικοινωνία.

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Προχωράει η εξέταση των φακέλων των ενδιαφερομένων επενδυτών για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας από τους συμβούλους του Υπερταμείου. Στο διαγωνισμό για τη 40ετή παραχώρηση της υποδομής στην Καλαμάτα μετέχουν κοινοπραξία της γαλλικής Egis Airport Operation με την Άκτωρ Παραχωρήσεις και την Aéroports de la Cote d’Azur, κοινοπραξία της Fraport AG με την Delta Airport Investments (συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου) και την Pileas SA (συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου), κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ινδική GMR Airports (σχήμα που αναπτύσσει και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι στο Ηράκλειο Κρήτης) και, τέλος, κοινοπραξία της Mytilineos με την Corporation America Airports (CAAP). Αν και οι εκλογές θα καθυστερήσουν τη φάση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών, εκτιμάται πως μέχρι τα τέλη του 2023 θα υπάρχει ανάδοχος.

Η Αττική Οδός

H τελευταία φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της Αττικής Οδού, μετατίθεται στην καλύτερη των περιπτώσεων για το καλοκαίρι και μετά. Ο στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να πάρει τις δεσμευτικές προσφορές από τα οκτώ κοινοπρακτικά σχέδια στις 29 Μαΐου. Ωστόσο όλα δείχνουν πως η τελική φάση του διαγωνισμού θα μετατεθεί μετά τις εκλογές. Η λήξη της υφιστάμενης σύμβασης είναι το 2024 και τα περιθώρια στενεύουν, με δεδομένο το ότι θα απαιτηθεί ένας χρόνος μετά την ανάδειξη του πλειοδότη του διαγωνισμού για τη μεταβίβαση της παραχώρησης.

Η Milton Prime

Άλλη πλατφόρμα θα πρέπει να αναζητήσουν πλέον οι Έλληνες επενδυτές forex και crypto που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα της Milton Prime. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της Holiway Investments Ltd, η οποία διαχειρίζεται την πλατφόρμα της Milton Prime. Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι η Holiway Investments Ltd δεν είχε επαρκές κεφάλαιο. Η εποπτική Αρχή ζήτησε από την Holiway Investments να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την άδεια λειτουργίας της και να αποδώσει όλα τα κεφάλαια και τα χρηματοοικονομικά μέσα που ανήκουν στους πελάτες της, περιλαμβανομένων και οποιωνδήποτε κερδών.

Ταξίδι στις Μπαχάμες

Αποσκευές για τις Μπαχάμες ετοιμάζουν στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Στο Νάσσαου που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη των Μπαχαμών και βρίσκεται στο νησί Νιου Πρόβιντενς, στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος του δυτικού Ατλαντικού θα διεξαχθεί από τις 27 Μαρτίου έως και την 1 Απριλίου 2023, συνέδριο του Διεθνή Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (International Organization of Securities Commissions - IOSCO). Θέμα του συνεδρίου είναι η πρόληψη και ο εντοπισμός των παραβιάσεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του IOSCO και να γίνει ακόμη ταχύτερη και αποτελεσματικότερη στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση των κακώς κείμενων.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή