ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Mytilineos ανέλαβε την ανακατασκευή του Athens Heart

H Mytilineos ανέλαβε την ανακατασκευή του Athens Heart

Η EΛΕΜΚΑ, θυγατρική του Ομίλου Mytilineos θα αναλάβει την ανακατασκευή του πρώην εμπορικού κέντρου Αthens Heart που πλέον ανήκει στην Premia Properties, σε συγκρότημα γραφείων.

Αναλυτικότερα, θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, «πράσινο» συγκρότημα γραφειακών χώρων, πιστοποιημένο για τα βιοκλιματικά του χαρακτηριστικά κατά LEED Gold. H συνολική επιφάνεια θα ανέρχεται περίπου 26.500 τ.μ. μέσω της μετατροπής του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτίριο γραφείων, σε συνδυασμό με την ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων σε όμορο ιδιόκτητο οικόπεδο.

Η μετατροπή του AthensHeart σε σύγχρονο χώρο γραφείων ήταν ένα απαραίτητο βήμα για να διορθωθεί επενδυτικά η χαμηλή απόδοση του ακινήτου σαν εμπορικό κέντρο. Η ανακατασκευή του κτιρίου με βιοκλιματικό σχεδιασμό και αρχιτεκτονική υψηλής αισθητικής είναι ένα βήμα για την αναβάθμιση της οδού Πειραιώς κοντά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Η μετατροπή και επέκταση του κτιρίου εντάσσεται στην στρατηγική της PREMIA για δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα, μια στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει με επιτυχία στην Σουηδία και εφαρμόζουμε και στην Ελλάδα

Όπως έχει γίνει γνωστό, με ετήσιο μίσθωμα περίπου 4,4 εκατ. ευρώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα μετακομίσει το 2024 (2ο εξάμηνο) στο Athens Heart, στην οδό Πειραιώς 180, το οποίο η ιδιοκτήτρια εταιρεία, Premia ΑΕΕΑΠ, μετατρέπει σε σύγχρονο γραφειακό συγκρότημα με πιστοποίηση LEED Gold.