ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριετίες: Τι θα σήμαινε «ξεπάγωμα» με αναδρομική ισχύ – Ποιοι θα έβλεπαν αύξηση στον μισθό

Τριετίες: Τι θα σήμαινε «ξεπάγωμα» με αναδρομική ισχύ – Ποιοι θα έβλεπαν αύξηση στον μισθό
EUROKINISSI.

Ψηφίσθηκε νωρίτερα σήμερα (22/09) το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η τροπολογία για τις τριετίες, στη Βουλή των Ελλήνων, με 158 «ναι».

«Το εργασιακό μας νομοσχέδιο μόλις πέρασε από την Βουλή των Ελλήνων και καθίσταται νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους βουλευτές για την εμπιστοσύνη τους», υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η αναδρομική εφαρμογή των τριετιών θα σήμαινε ότι όλοι σχεδόν όσοι έχουν προσληφθεί αυτή τη δεκαετία, θα έπαιρναν αυτόματα αύξηση 30% στο μισθό τους», τόνισε παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο θέμα του «ξεπαγώματος» των τριετιών, ενόσω συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο έως αυτή την ώρα, τόνισε ότι «αν τεθεί ως πραγματικό ζήτημα η αναδρομική εφαρμογή, θα σήμαινε από το 2012 έως το 2024 –ένδεκα χρόνια απόσταση, τρεις τριετίες, εννέα χρόνια– ότι όλοι σχεδόν όσοι έχουν προσληφθεί αυτή τη δεκαετία, θα έπαιρναν αυτόματα αύξηση ύψους 30% στον μισθό τους».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «ξεκαθαρίσει» με νόμο ότι δεν υπάρχει αναδρομική εφαρμογή, αποσαφηνίζοντας ότι «εάν η ελληνική οικονομία αντί να πάει προς την επενδυτική βαθμίδα, βαδίσει προς έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, όλα όσα έχουμε κερδίσει αυτή τη δεκαετία, θα έχουν πάει χαμένα».

Σχετικές ειδήσεις