Παράταση στη διασύνδεση POS και νέος κύκλος χρηματοδότησης

Η απόφαση για την παράταση ήρθε ύστερα από δύο συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Κωστής Χατζηδάκης με εκπροσώπους των Network Service Providers (NSPs)

Παράταση στη διασύνδεση POS και νέος κύκλος χρηματοδότησης
2'

Παράταση της διορίας για τη διασύνδεση των POS με ταμειακές και διαχείρισης πόρων (ERP) αναμένεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είτε επισήμως είτε ανεπισήμως.

Η μέχρι στιγμής ισχύουσα διορία για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS - ERP έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου, όμως η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει με τους επιθυμητούς ρυθμούς και για αυτό το υπουργείο θα δώσει παράταση ενός μήνα, μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Η απόφαση για την παράταση ήρθε ύστερα από δύο συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Κωστής Χατζηδάκης με εκπροσώπους των Network Service Providers (NSPs), δηλαδή των εταιρειών τεχνολογίας που ασχολούνται με τα λογισμικά των POS.

Οι NSPs επισήμαναν στον υπουργό τα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τις διασυνδέσεις των POS-ταμειακών, καθώς ο αριθμός των κλήσεων που λαμβάνουν ημερησίως έχει πολλαπλασιαστεί από 3.000 σε 20.000 τους τελευταίους μήνες.

Αναζητούν λύσεις

Μάλιστα, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι δεν αναμένεται μείωση των προβλημάτων, καθώς η διασύνδεση των POS με τα συστήματα ERP είναι μια ακόμα πιο πολύπλοκη διαδικασία, με αποτέλεσμα τα τηλεφωνικά κέντρα των NSPs να κατακλύζονται από τηλεφωνήματα στα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Η αυξημένη πίεση έχει μάλιστα οδηγήσει αρκετούς εργαζόμενους σε παραιτήσεις, ενώ οι εταιρείες επεξεργάζονται εναλλακτικές λύσεις, όπως είναι η δημιουργία τηλεφωνικών κέντρων εκτός Αθηνών, αλλά και η εισαγωγή τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στην εξυπηρέτηση.

Για τον λόγο αυτό, και καθώς δυσκολεύονται ακόμα και να βρουν προσωπικό για τη στελέχωση των τηλεφωνικών κέντρων, οι NSPs ζήτησαν την υποστήριξη του υπουργείου προκειμένου να μπορέσει η διαδικασία να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης άκουσε με προσοχή και κατανόηση τις αιτιάσεις των NSPs και φέρεται να έχει συμφωνηθεί η έναρξη νέου, πέμπτου κύκλου χρηματοδότησης της προμήθειας POS και της διαδικασίας διασύνδεσης μέσω πόρων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έμποροι με τη διασύνδεση δεν αναμένεται να σταματήσουν να απασχολούν τους εμπλεκόμενους πριν απ' το τέλος του έτους και πιθανότατα ακόμα και πέρα από αυτό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή