ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΑΤΑ: Με αύξηση των Κινέζων τουριστών θα προσελκύσουμε επενδύσεις

ΣΑΤΑ: Με αύξηση των Κινέζων τουριστών θα προσελκύσουμε επενδύσεις

Η αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρέυματος από την Κίνα στην Ελλάδα, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει και εισροή επενδύσεων στη χώρα μας, υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, από το βήμα του ελληνοκινεζικού συνεδρίου.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι οι Κινέζοι τουρίστες θα πρέπει να φτάσουν τους 500.000 (από τους 100.000 που σήμερα επισκέπτονται την Ελλάδα, κυρίως μέσω από άλλες χώρες Σεγκεν και όχι απευθείας). προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί πόλος έλξης για τους Κινέζους επενδυτές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, θεωρεί ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, αρκεί να υπάρχει εξειδικευμένο σχέδιο μάρκετινγκ, αλλά και να τρέξει το προγράμμα ιδιωτικοποιήσεων. Μάλιστα, ανάφερε ως παράδειγμα τη Ρωσία που κατάφερε, μέσα σε μια δεκαετία, να προσελκύει ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Τέλος, αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο των 16 εκατομμύρια τουριστών, δημιουργώντας, όπως είπε, τη βάση για πολύ καλά αποτελέσματα το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ