ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικας

Ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση ώρα, η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.

Κανένα σχόλιο δεν έγινε από τους επικεφαλής του κλιμακίου, για το πώς πήγε η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, εκτός από τον κ. Τόμσεν που αρκέστηκε συνοφρυωμένος να πει «ουδέν σχόλιον».

Κατά την είσοδό τους οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς έτυχαν, «θερμής» υποδοχής από μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που τους περίμεναν στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών και τους αποδοκίμασαν έντονα. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα αμφισβητεί πως θα επιτύχουν τους στόχους του προγράμματος τέσσερα υπουργεία και συγκεκριμένα τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Εσωτερικών – ΟΤΑ και Παιδείας.

Οι επικεφαλής της τρόικας εμμένουν στις ενστάσεις τους και απορρίπτουν μέτρα 2 δισ. ευρώ, από τα συνολικά που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά. Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο, η οποία διήρκησε 1,5 ώρα. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, τα εκκρεμή αυτά θέματα παραπέμπονται στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, στις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

«Μπουρλοτιέρης» ο Τόμσεν

Κρίσιμες επαφές με την τρόικα για το πακέτο των 11,5 δισ.

Οι καυγάδες Στουρνάρα - Τόμσεν πρωτοσέλιδο στο Spiegel