ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FG Europe: Έκλεισε 45 χρόνια παρουσίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

FG Europe: Έκλεισε 45 χρόνια παρουσίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Η Εταιρία FG Europe ως επίγονος της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ γιόρτασε σήμερα, Δευτέρα, τα 45 χρόνια από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Φειδάκης, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι».

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1958 και κατάφερε, μετά τη συγχώνευση της FG Europe με την ΕSKIMO το 2003, να αναγεννήσει μια από τις σημαντικές βιομηχανίες της Ελλάδος που άκμασαν τη δεκαετία του 1970. Πέρα από την εμπορική της δραστηριότητα, η εταιρία σήμερα διακρίνεται από την έντονη ανάπτυξη στον τομέα των εξαγωγών σε δέκα χώρες, αντιμετωπίζοντας με εξωστρέφεια τις προσκλήσεις της εποχής.

Ο Γιώργος Φειδάκης, πρόεδρος της FG Europe δήλωσε:

«Η εταιρεία ESKIMO από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το 1968, διέγραψε μια ξεχωριστή πορεία φθάνοντας να κατέχει τη θέση της 23ης βιομηχανίας στη Ελλάδα, παράγοντας όλη τη γκάμα των Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών, εξοπλίζοντας με αυτά χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά. Από το 1995 έως το 2001 η εταιρεία διάνυσε μια περίοδο κάμψης. To 2001 μέσω της FG EUROPE ΑΕ αποκτήθηκε ο έλεγχος της τότε ESKIMO ΑΒΕ και την 11/6/2003 ολοκληρώθηκε η συγχώνευσή τους, εγχείρημα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία επιτυχιών και ανάπτυξης.

Σήμερα, η εταιρεία, με ετήσιο τζίρο της τάξεως των περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ και ένα σαφώς εξαγωγικό προσανατολισμό, δραστηριοποιείται σε συνολικά δέκα χώρες, επιτυγχάνοντας πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η ιστορική μας διαδρομή και η μέχρι τώρα πορεία, μας καθιστά αισιόδοξους για τη συνέχεια, στηριζόμενοι και σε νέα καταξιωμένα πρόσωπα που έχουν εισέλθει δυναμικά στην εταιρεία και τον Όμιλό μας».