ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φρένο στη γραφειοκρατία- «Ηλεκτρονικό Πόθεν Έσχες» από το 2015

Φρένο στη γραφειοκρατία- «Ηλεκτρονικό Πόθεν Έσχες» από το 2015

To «Ηλεκτρονικό Πόθεν Έσχες» που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2015 παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τον επικεφαλής της Χ. Τσαβδάρη και τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζή και του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας Π. Σούρλα.

Από το 2015 οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες», από όλους τους υπόχρεους, θα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο σε έναν και μοναδικό κόμβο. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάτε ότι θα αντιμετωπισθεί η γραφειοκρατία, θα απλοποιηθεί η διαδικασία και θα γίνονται πιο εύκολες οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Η ηλεκτρονική υποβολή των πόθεν εσχες θα βοηθήσει ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να έχουν τη δυνατότητα άμεσα να εντοπίζουν ποιοι υπόχρεοι δεν υπέβαλλαν δήλωση καθώς και τις διαφορές, την προσαύξηση της περιουσίας τους σε σχέση με τις προηγούμενες δηλώσεις τους, αλλά και ασυμφωνίες με την πραγματική περιουσιακή κατάστασή τους, όπως αυτή προκύπτει από τα στοιχεία που έχει ήδη στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών μέσω τραπεζών, υποθηκοφυλακείων και συμβολαιογράφων.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στη Βουλή για την παράταση στον αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες