ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΘ

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον ΟΛΘ

Μέχρι τις 5 το απόγευμα σήμερα, θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν το έλεγχο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας το 67% του ΟΛΘ ΑΕ, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη σύμβουλο Morgan Stanley.

Ενδιαφέρον οπωσδήποτε θα εκδηλωθεί από πολλούς σε πρώτη φάση υποψηφίους και, πως το ενδιαφέρον αυτό μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο και εκείνου που εκδηλώθηκε για τον Πειραιά και τον ΟΛΠ, για τον οποίο σημειωτέον κατατέθηκαν έξι φάκελλοι.

Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στους διεκδικητές του πρώτου γύρου, θα είναι οπωσδήποτε η Hutchison, η οποία άλλωστε πολλές φορές έχει εκδηλώσει τον ενδιαφέρον της για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επίσης, πολύ πιθανή θεωρείται η συμμετοχή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD), παρότι στο παρελθόν είχαν θέσει σαν όρο την παράλληλη είσοδο σε ΟΛΘ και ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Όπως οι ίδιες πηγές υποστήριξαν, μπορεί σε λίγες ώρες να αποδειχθεί ότι το ενδιαφέρον της κινεζικής Cosco δεν εξαντλείται στο λιμάνι του Πειραιά και αυτό επειδή εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν συναντήσεις ενημερωτικές, με διευθυντικά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με αντικείμενο τον ΟΛΘ.

Κάποιοι από τους μεγάλους που ενδιαφέρονται για τον ΟΛΠ, παράλληλα κινούν τις διαδικασίες και για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Έτσι, στους υποψηφίους μάλλον θα συμπεριλαμβάνονται και τα δύο πολύ μεγάλα επενδυτικά fund που κατέθεσαν για τον Πειραιά, δηλαδή το αμερικανικό Cartesian Group και το νεοζηλανδικό σχήμα Utilico Emerging Markets Limited, που ελέγχεται από τις Morrison & Co και ICM Limited.

Στα ονόματα που παίζουν για τον ΟΛΘ, είναι και o όμιλος της Maersk, μέσω της APM Terminals, δηλαδή του business unit αυτού του κολοσσού που δραστηριοποιείται στη διαχείριση τερματικών σταθμών.

Μένουν λίγες ώρες ακόμη για να πληροφορηθούμε το ποιοι τελικώς ενδιαφέρονται για τον ΟΛΘ και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάτι που άλλοι φορείς περιμένουν με προσμονή- όσοι έχουν ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης- και άλλοι με δυσαρέσκεια.

Voria.gr

Διαβάστε επίσης: Ψηφιακή εποχή για την Ελληνική Αστυνομία