ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕπ: Υπογραφή συμφωνίας €815 εκατ. για έργα στην Ελλάδα

ΕΤΕπ: Υπογραφή συμφωνίας €815 εκατ. για έργα στην Ελλάδα

Την υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ προχώρησε την Πέμπτη στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΕΤΕπ υπέγραψε συμφωνίες 815 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του Μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια.

Στην εκδήλωση υπογραφής των συμφωνιών πέραν από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ότι το τρίτο τρίμηνο θα δούμε για πρώτη φορά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μετά από μια τεράστια προσαρμογή αρχίζει επιτέλους να σταθεροποιείται. Οι Ελληνες έχουν ανάγκη από ανάσα, τόνισε. Ο υπουργός Οικονομικών έκανε επίσης αναφορά στα λάθη των πολλαπλασιαστών κάτι που έχει παραδεχτεί και το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια αναφερόμενος στη δημοσιονομική πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοίδης υπογράμμισε τη σημασία του δανείου της ΕΤΕπ από το οποίο ήδη έχει εκταμιευθεί το πρώτο του σκέλος για την επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων.

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Προειδοποιεί για κίνδυνο στις αγορές