ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Σε 358 ανέρχονται πλέον οι κινέζοι δισεκατομμυριούχοι

Κίνα: Σε 358 ανέρχονται πλέον οι κινέζοι δισεκατομμυριούχοι

Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας έχει δημιουργήσει την τελευταία δεκαετία τον μεγαλύτερο αριθμό μεγιστάνων του πλούτου που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

Κατά το προηγούμενο έτος μόνο 41 κινέζοι εντάχθηκαν στις τάξεις των ανθρώπων που η περιουσία τους αποτιμάται σε δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση Hurun που αφορά τον παγκόσμιο πλούτο.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των δισεκατομμυριούχων κινέζων ανέρχεται στους 358, με αποτέλεσμα η Κίνα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό μεγιστάνων του πλούτου πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αριθμούν συνολικά 481 δισεκατομμυριούχους. Όλοι οι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας έχουν προκύψει από την οικονομική ανάκαμψη της τελευταίας δεκαετίας.

Η αγορά των ακινήτων υπήρξε η κινητήρια δύναμη για τον συσσωρευμένο πλούτο για έναν στους τέσσερις κινέζους δισεκατομμυριούχους ανέφερε η έκθεση. Ο τομέας της τεχνολογίας επίσης συνεισέφερε το δικό του μερίδιο στην ανάδειξη περισσότερων μεγιστάνων του πλούτου.

Επίσης όπως αναφέρουν οι ειδικοί και τα οικονομικά αποτελέσματα του γίγαντα λιανικών πωλήσεων στο διαδίκτυο Alibaba αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τη δεξαμενή των δισεκατομμυριούχων της Κίνας.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Χαρδούβελης: Αποκλείεται τρίτο μνημόνιο

Ρoή Ειδήσεων