ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα έρχονται Μοσκοβισί και Κατάινεν

Στην Αθήνα έρχονται Μοσκοβισί και Κατάινεν

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί, πριν από τις 8 Δεκεμβρίου και το κρίσιμο Eurogroup που θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, ο επίτροπος επί των Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβίσι.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, μια πρώτη συζήτηση για την ελληνική υπόθεση θα γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γ. Κατάινεν δήλωσε ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι πάνω από το μέσο όρο της Ευρωζώνης κι ότι τα μέτρα αποδίδουν καρπούς.

Χθες (04/11/2014) ο κ. Κατάινεν είχε αναφέρει πως οι βασικές αιτίες της τρέχουσας δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα δεν είναι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, αλλά οι σημαντικές διαρθρωτικές και μακροοικονομικές ανισορροπίες που έχουν συσσωρευτεί κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και η αδυναμία των διαφόρων κυβερνήσεων της χώρας σας να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπισή τους κατά την εν λόγω περίοδο.

«Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και η εμπροσθοβαρής και αξιόπιστη προσαρμογή ήταν ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της χώρας και για να αποφευχθούν οι ανεξέλεγκτες εξελίξεις αυτών των ανισορροπιών. Μολονότι η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά, εξακολουθεί να είναι ουσιαστικής σημασίας για τη χώρα σας η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί» δήλωσε ο Κατάινεν.

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Ελλάδα και ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Σχετικές ειδήσεις