ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις διαρκείας για την ομιλία Στουρνάρα

Αντιδράσεις διαρκείας για την ομιλία Στουρνάρα

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ των κομμάτων η χθεσινή ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Ι. Στουρνάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στη ρευστότητα και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

«Ήταν μια δήλωση καθαρά τεχνοκρατική, μην ξεχνάμε ότι ο κ. Στουρνάρας είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, προφανώς έχει κάποια στοιχεία, είναι μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και δεν μπορεί κάθε φορά που ένας τεχνοκράτης κάνει μια δήλωση, η οποία σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει, να πηγαίνουν και να του επιτίθενται. Αυτή είναι η πραγματικότητα, έτσι βλέπει τα πράγματα, εγώ δεν θέλω να τη σχολιάσω» σημείωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στο MEGA.
Στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε μεταξύ άλλων, πως «αυτό το οποίο είπε ο κ. Στουρνάρας χθες δεν ήταν μια τεχνοκρατική παρέμβαση. Ήταν βόμβα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι δυνατόν ποτέ ο κεντρικός τραπεζίτης να πυροδοτεί την αποσταθεροποίηση, την οικονομική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Δεν είναι δυνατόν ο κεντρικός τραπεζίτης να κάνει κήρυγμα και να μιλάει για μειωμένη ρευστότητα η οποία επιταχύνεται και να λέει επίσης ότι έχουμε κίνδυνο για ανήκεστο βλάβη στην ελληνική οικονομία από αυτή την εξέλιξη».
Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο θέμα, αν υπάρχει τέτοιο θέμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι ενημέρωση, πρώτα από όλα εγώ θα έλεγα ενημέρωση των κομμάτων, δεύτερον αυτό που χρειάζεται είναι να παρουσιάσει τα στοιχεία» είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει ο κεντρικός τραπεζίτης να λειτουργεί καθησυχαστικά ακόμα και αν όντως υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και «δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά, ώστε οι εξελίξεις να οδηγηθούν στην καλύτερη κατεύθυνση».
Σημείωσε ότι τέτοιες δηλώσεις λειτουργούν ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν επιπτώσεις και παρενέργειες στις αγορές και να οδηγηθεί η χώρα «ομαλά στις εξελίξεις για την προεδρική εκλογή».
«Ο κ. Στουρνάρας είπε με λάθος τρόπο, σε λάθος χώρο ορισμένες αλήθειες. Θα μπορούσε όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, να δώσει κάποια στοιχεία για το τι συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο», ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος τήρησε σημαντικές αποστάσεις από τις θέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις