ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Γαλλία θα κάνει κάθε προσπάθεια για διπλό συμβιβασμό στο ελληνικό ζήτημα

Η Γαλλία θα κάνει κάθε προσπάθεια για διπλό συμβιβασμό στο ελληνικό ζήτημα

«Να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να εξασφαλισθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, αλλά και συγχρόνως να τηρηθούν οι κανόνες της ΕΕ και να συνεχίσει να εξυπηρετείται το ελληνικό χρέος», επιθυμεί η Γαλλία, όπως τόνισε ο Λοράν Φαμπιούς, στη συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της Διάσκεψης των Μεσογειακών Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ - ΜΠΕ εάν θα μπορούσε να εξηγήσει, χωρίς τη γλώσσα της διπλωματίας, ποια είναι η θέση της Γαλλίας για την ελληνική κρίση, διότι προέκυψε μια σχετική σύγχυση στους Έλληνες, όταν άκουσαν πρόσφατα τον Γάλλο πρόεδρο να μιλάει με ευκολία για ένα Grexit, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας απάντησε:

«Δεν έχω την αίσθηση ότι δεν είναι σαφής η θέση του προέδρου (της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ) και ούτε ο συνάδελφος Νίκος (Κοτζιάς) μού μετέφερε μια τέτοια αίσθηση. Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες ψήφισαν, πράγμα που θα πρέπει να γίνει σεβαστό και θα πρέπει τώρα να βρεθεί ένας τρόπος συμφιλίωσης για έναν διπλό σεβασμό: εξασφάλιση ενός ποσοστού ανάπτυξης στην Ελλάδα και συγχρόνως της ευρωπαϊκής λειτουργίας με την εξυπηρέτηση του χρέους (όχι διαγραφή). Σήμερα το απόγευμα το θέμα εξετάζεται στο Eurogroup. Ελπίζω να έχουμε κατάληξη σε συμφωνία. Η Γαλλία θα κάνει κάθε προσπάθεια για το διπλό σεβασμό».

Σχετικές ειδήσεις