ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Βερολίνο παρακολουθεί: Πρωτοσέλιδο οι γερμανικές αποζημιώσεις

Το Βερολίνο παρακολουθεί: Πρωτοσέλιδο οι γερμανικές αποζημιώσεις

Άλλη μια μέρα που το Βερολίνο ξύπνησε με την Ελλάδα, σχολιάζοντας μέσα από τα έντυπά της το θέμα που απασχόλησε την ελληνική Βουλή την Τρίτη το απόγευμα 10/3. Σε μια προσπάθεια να επιστραφούν τα πυρά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου

Το Βερολίνο παρακολουθεί την Ελλάδα με το γνωστό ενδιαφέρον και μέσα από το συνηθισμένο αρνητικό κλίμα τα γερμανικά ΜΜΕ καταγράφουν και διαμηνύουν τη γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και της ομιλίας Τσίπρα.

«Τσίπρας: Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για ηθικούς λόγους» και υπέρτιτλο «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απαιτεί εκ νέου αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ναζί» γράφει η Bild και αναφερόμενη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει... επίθεση του πρωθυπουργού στη Γερμανία.

Το Spiegel γράφει «Η Ελλάδα απειλεί να κατάσχει Γερμανική περιουσία έναντι πολεμικών αποζημιώσεων».

Η Tαgespiegel, στο δικό της δημοσίευμα για τις γερμανικές αποζημειώσεις γράφει ότι ο Τσίπρας συγκαλεί επιτροπή για τις αποζημιώσεις.

Ξεκινά τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων ο τίτλος της Die Zeit.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σημειώνει ότι για την Ελλάδα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει κλείσει ενώ η Zeitung γράφει ο Τσίπρας χρεώνει τη Γερμανία για τακτικισμούς. Επιθετικότερο το Focus σημειώνει η Ελλάδα θέλει να κατάσχει γερμανική περιουσία.

Σχετικές ειδήσεις