ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα

Handelsblatt: Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε για την Ελλάδα

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρεται σε άρθρο της στους χειρισμούς της ελληνικής υπόθεσης από τη γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό οικονομικών της, υπό τον εύγλωττο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε».

Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός.

Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις» και που αναφέρεται συχνά χωρίς ενδοιασμούς για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Λέγεται ότι τυχαία έμαθε για την συνάντηση με τους δανειστές στο Βερολίνο, στην οποία δεν είχε κληθεί.

Τουναντίον, στον αντίποδα, σύμφωνα με την "Handelsblatt" η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να μην συμμερίζεται την σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, την οποία θέλει να κρατήσει με κάθε τίμημα στην Ευρωζώνη.

Το άρθρο έρχεται ουσιαστικά ως επιβεβαίωση των λεγομένων του Κάρστεν Σνάιντερ, αναπληρωτή εκπροσώπου του SPD και επικεφαλής του κόμματος στην επιτρποή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, που δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι εκτός διαπραγμάτευσης, η οποία γίνεται, αυτή τη στιγμή, σε επίπεδο ηγετών, κοινώς μεταξύ Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις