ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΑΔ: Η νέα στρατηγική για τη δημόσια ακίνητη περιουσία

ΕΤΑΔ: Η νέα στρατηγική για τη δημόσια ακίνητη περιουσία

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) αποτελεί τον διαχειριστικό βραχίονα του κράτους για τη δημόσια ακίνητη περιουσία, με χαρτοφυλάκιο άνω των 72.000 ακινήτων, σε κτήρια, εκτάσεις γης και κατοικίες.

Στην πρόσφατα ψηφισθείσα συμφωνία με τους εταίρους, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να δώσει προστιθέμενη αξία, αλλά και λειτουργικότητα, στην δημόσια περιουσία που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί στη συνέχεια.
Στο πλαίσιο αυτό άλλαξε η διοίκηση στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), όπου προέδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίσθηκε ο απόστρατος μηχανικός του Στρατού Γιώργος Τερζάκης.
Στον ιστότοπο της ΕΤΑΔ ο κ. Τερζάκης παρουσιάζει τη νέα στρατηγική της εταιρίας στο ακόλουθο μήνυμα: "Το όραμα της νέας Διοίκησης για την ΕΤΑΔ Α.Ε. συνοψίζεται στην μετεξέλιξη της Εταιρείας σε επιτελικό φορέα διαχείρισης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας με σκοπό την δημιουργία αξίας για τον ιδιοκτήτη, τον Έλληνα πολίτη, την ενεργή συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και την αξιοποίηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, για την κάλυψη των στεγαστικών του αναγκών και τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών ροών της εταιρείας.
Κεντρικός στόχος της νέας Διοίκησης είναι η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας και η μετατροπή της σε ενεργό στοιχείο εθνικού πλούτου.
Σε κάθε περίπτωση, βασική μέριμνα της νέας Διοίκησης είναι η διαχείριση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, του σύγχρονου εθνικού πλούτου της χώρας, να συνδεθεί με ένα Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο και δείκτες παρακολούθησης της προόδου αξιοποίησης.
Πρόθεσή μας είναι η ταχεία ανασυγκρότηση της ΕΤΑΔ, ώστε να αξιοποιηθεί η εμπειρία και η κρυμμένη παραγωγική δυναμική του προσωπικού της, που προέρχεται από όλες τις εταιρίες διαχείρισης και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας που συγχωνεύτηκαν, με διαφάνεια, δικαιοσύνη, συγκεκριμένες διαδικασίες, ιεραρχημένες προτεραιότητες και σαφείς στόχους.
Επιζητούμε τη συναίνεση του Πολίτη, που πρώτα τον αντιμετωπίζουμε ως ιδιοκτήτη της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και σε δεύτερο επίπεδο ως πελάτη /αντισυμβαλλόμενο και, σε κάθε περίπτωση, ως υποκείμενο Δικαίου.
Το "ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΟΙΝΟΥ" στην ιστοσελίδα http://www.etasa.gr/page.aspx της ΕΤΑΔ, είναι σε ετοιμότητα και στη διάθεση όλων των πολιτών", αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο νέος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Γεώργιος Τερζάκης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ.

Σχετικές ειδήσεις