ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μαύρος» Αύγουστος για τα Χρηματιστήρια της Ευρώπης

«Μαύρος» Αύγουστος για τα Χρηματιστήρια της Ευρώπης

«Κατρακύλα» σημείωσαν τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια τις τελευταίες ημέρες, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών γνώρισε πολύ ισχυρές «αναταράξεις».

ΚΛΙΜΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λόγω της ανησυχίας για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, σημείωσαν χαμηλές πτήσεις. Στο μεταξύ, δυσοίωνες είναι οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών εξαιτίας των πολύ χαμηλών τζίρων και της εισοδηματικής «αφαίμαξης» που αναμένεται να έρθει με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.

Οι προοπτικές είναι αρνητικές και λόγω του κλίματος ανασφάλειας που «γεννά» η εκλογική αναμέτρηση. Ταυτόχρονα, οι εκλογές αναμένεται να καθυστερήσουν και τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 1,52%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της χρηματιστηριακής αγοράς, ο φετινός Αύγουστος καταγράφηκε ως ο μήνας κατά τον οποίο σημειώθηκε η μεγαλύτερη υποχώρηση του Γενικού Δείκτη και καταγράφηκαν ιστορικά χαμηλά για τον Τραπεζικό Δείκτη.

Συγκεκριμένα, ο «μαύρος Αύγουστος» αφαίρεσε από τον Γενικό Δείκτη 21,73% και από τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών 68,43%.


Οι στόχοι για την ανατροπή του ψυχολογικά αρνητικού κλίματος

Οι ίδιοι χρηματιστηριακοί παράγοντες προσδιορίζουν ως ζητούμενα για την βελτίωση του οικονομικού κλίματος, μια σταθερή κυβέρνηση και την υλοποίηση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Με τον τρόπο αυτό ελπίζουν οι αναλυτές να έρθουν επενδύσεις και κατ επέκταση επενδυτικά κεφάλαια.

Σχετικές ειδήσεις