ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικές συμβουλές για όσους “βλέπουν” τον χρυσό

Επενδυτικές συμβουλές για όσους “βλέπουν” τον χρυσό
Ότι λάμπει είναι χρυσός; Αν πρόκειται για το γνωστό πολύτιμο μέταλλο, τότε η απάντηση είναι "ναι"...

Ότι λάμπει είναι χρυσός; Αν πρόκειται για το γνωστό πολύτιμο μέταλλο, τότε η απάντηση είναι "ναι".

Οι προβλέψεις των αναλυτών, κάνουν λόγο ακόμα και για τιμές της τάξης των 2.000 δολαρίων την ουγγιά, σε βάθος πολύ περιορισμένου χρόνου, δηλαδή, μέχρι τα τέλη του 2014.

Αν επαληθευτούν, τότε θα έχει γίνει ένα ρεκόρ που ανάλογό του, οι επενδυτές θα κάνουν πολλά χρόνια για να ξαναδούν. Ήδη, η διακύμανση της τιμής του το τελευταίο διάστημα, προδιαθέτει σχετικά. Πριν από τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, το σερί των ανοδικών συνεδριάσεων στις συναλλαγές του έφτασε στις έντεκα, κάτι το οποίο, από μόνο του συνιστά ιστορικό ρεκόρ. Μετά την απόφαση της Πέμπτης, για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο, αναμένεται ότι κάπως αυτή η τρελή κούρσα θα ισορροπήσει χωρίς όμως να τελειώσει, τουλάχιστον έτσι εύκολα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές που παρακολουθούν τη διακύμανση του συγκεκριμένου μετάλλου, ο χρυσός έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του, για να φτάσει έως τις 2.000 δολάρια την ουγγιά.

Παρ όλα αυτά, απ' όσους ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο προϊόν δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κάτι σημαντικό: Ότι ήδη κινείται σε υψηλά ιστορικά και κατά συνέπεια ο κίνδυνος να παγιδευτούν στα υψηλά πάντα θα υπάρχει. Το γεγονός ότι οι αναλυτές προβλέπουν και νέα αύξηση στο μέλλον, μάλλον δεν λέει και πολλά ή καλύτερα δεν διασφαλίζει τις εξελίξεις. Στο πρόσφατο παρελθόν, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, οι εν λόγω αναλυτές έπεσαν ουκ ολίγες φορές έξω στις προβλέψεις τους, προκαλώντας μεγάλες οικονομικές ζημίες στους επενδυτές που τους άκουσαν.

Γι' αυτό καλό θα είναι πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, να σταθμιστούν με ψυχραιμία όλες οι παράμετροι και κατόπιν να οριστικοποιηθεί η οποιαδήποτε οριστική κίνηση.

Ένα προϊόν όταν βρίσκεται ήδη στα υψηλά του, ενέχει επενδυτικούς κινδύνους, όσο "σίγουρο" κι αν (δείχνει ότι) είναι.

Πηγή: www.newscode.gr