Η φωτιά στον Καναδά και οι συγκρούσεις στη Λιβύη ενισχύουν το πετρέλαιο στη Ασία

Newsroom Newsroom

Η φωτιά στον Καναδά και οι συγκρούσεις στη Λιβύη ενισχύουν το πετρέλαιο στη Ασία

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%, μετά την εξάπλωση της μεγάλης φωτιάς στον Καναδά, η οποία επηρεάζει αρνητικά την πετρελαϊκή παραγωγή του, αλλά και την έξαρση της πολεμικής βίας στη Λιβύη.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 45,3 δολ το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση κατά 69 σεντς ή 1,6% από το τελευταίο κλείσιμο.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 75 σεντς ή 1,7% στα 44,53 δολ το βαρέλι. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξάνονται εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στον Καναδά, συντελώντας στη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής της χώρας, κυρίως στην επαρχία Αλμπέρτα.

Μία ανεξέλεγκτη φωτιά έχει προκαλέσει την απομάκρυνση 88.000 κατοίκων της περιοχής από τις εστίες τους, στην πετρελαϊκή πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ. Η φωτιά απειλεί να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, ενώ μειώνει άμεσα και τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου στην περιοχή.

Οι τιμές του πετρελαίου Brent ωθήθηκαν προς τα πάνω κι από την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Λιβύη. Η πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας έχει ήδη μειωθεί και απειλείται να μειωθεί ακόμη περισσότερο από την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που έχουν συγκροτηθεί στη χώρα, αλλά και από τη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved