ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ρουκέτα» Βενιζέλου: Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ

«Ρουκέτα» Βενιζέλου: Ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ
Δραστικές περικοπές στις αποδοχές τους θα δουν το επόμενο διάστημα και οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.α)...

Δραστικές περικοπές στις αποδοχές τους θα δουν το επόμενο διάστημα και οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.α)

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την επιβολή ενιαίου μισθολογίου και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η σχετική πρόταση θα έλθει στο Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για αίσθημα δικαίου, καθώς όπως είπε το νέο μισθολόγιο θα πρέπει να εφαρμοστεί συνολικά και όχι επιλεκτικά.

«Η συζήτηση για το ενιαίο μισθολόγιο μόνον στο στενό Δημόσιο, είναι ανεπαρκής και ατελέσφορη, αν δεν δούμε το μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, γιατί διαφορετικά θα δημιουργήσουμε ένα κράτος δημιουργικά παράλυτο. Το αίσθημα δικαίου, θα πρέπει να αποκατασταθεί σφαιρικά και όχι επιλεκτικά. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των πολύ μεγάλων αλλαγών και στο μισθολόγιο και στο φορολογικό, και στη συγχώνευση των φορέων…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εξήγησε ότι, το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη στο στενό δημόσιο τομέα, αφού απομένουν κάποια ζητήματα νομικής φύσεως να επιλυθούν με τη βοήθεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.