Πρέσβης ΗΠΑ: «Καταλύτης» η συμφωνία για την προσέλκυση επενδύσεων

Πρέσβης ΗΠΑ: «Καταλύτης» η συμφωνία για την προσέλκυση επενδύσεων

Στην εκτίμηση ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση θα αποτελέσουν σημείο καμπής για την Ελλάδα σε ότι αφορά την προσέλκυση ενδιαφέροντος επενδυτών από τις ΗΠΑ, ακόμα και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας προχώρησε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα,  μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Εκτός από τις εξελίξεις στα οικονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρέμβαση του Τζέφρι Πράιατ, και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου καθώς χαρακτήρισε την Ελλάδα, πυλώνα σταθερότητας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των πολύπλοκων θεμάτων της περιοχής. Αυτό καθιστά την Ελλάδα εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης και πυλώνα σταθερότητας για την αντιμετώπιση των θεμάτων που πηγάζουν από αυτές τις περιοχές», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης ο οποίος μίλησε στο συνέδριο  Exposec Defence World, το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό forum διαλόγου ανάμεσα σε εκπροσώπους χωρών οι οποίοι αναζητούν λύσεις για την άμυνα και για θέματα ασφαλείας.