ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώχευσε ο πλουσιότερος Ιρλανδός

Πτώχευσε ο πλουσιότερος Ιρλανδός

Πτώχευση κήρυξε ο μέχρι πρότινος πλουσιότερος Ιρλανδός, Σον Κουίν, καθώς είχε τοποθετήσει το σύνολο της οικογενειακής του περιουσίας στην «Anglo Irish bank», λίγο πριν καταρρεύσει.

Ο Κουίν, 64 ετών πλέον, διέθετε περιουσία που ξεπερνούσε τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ και στα μέσα της δεκαετίας του '70 εκμεταλλευόταν στο βορινό Φερμάναχ ένα λατομείο, ενώ στη συνέχεια εισήλθε στον τομέα των ασφαλίσεων και της ακίνητης περιουσίας.

Τότε, θέλησε να επενδύσει όλη του την περιουσία στην «Anglo Irish bank», χωρίς να υπολογίσει ότι υπήρχε μία πιθανότητα, να καταρρεύσει η αγορά των ακινήτων, παρόλο την άσχημη εικόνα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας. Όπως κι έγινε... στα τέλη του 2008 η αγορά ακινήτων κατέρρευσε και μαζί με αυτήν και η «Δυναστεία» των Κουίν.

Σύμφωνα με τον Κουίν, η τράπεζα του χρωστά ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ η «Anglo Irish Bank» ζητά από τον πρώην δισεκατομμυριούχο και την οικογένειά του 2,9 δισεκατομμύρια.

Ωστόσο ο δικηγόρος του άτυχου επιχειρηματία, έχει δηλώσει ότι ο Κουίν διαθέτει ελάχιστα έσοδα και δεν μπορεί να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Αυτό είναι που λένε «Προσέχεις για να έχεις»...