ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Έρχονται διαγραφές οφειλών - Δείτε ποιους αφορά

Εφορία: Έρχονται διαγραφές οφειλών - Δείτε ποιους αφορά
Περίπου 86 δισ. ευρώ είναι το ύψος των οφειλών που είναι ανεπίδεκτα είσπραξης Πηγή:PIXABAY

Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να γίνουν διαγραφές οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση προανήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μιλώντας σε ημερίδα ο Γιώργος Πιτσιλής, είπε ότι από το σύνολο των 104 δισ. ευρώ που είναι οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς τη φορολογική διοίκηση, μόλις τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ δεν είναι ανεπίδεκτα είσπραξης, δηλαδή είναι ουσιαστικά εισπράξιμα.

Τα υπόλοιπα 86 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» αφορούν οφειλές φορολογούμενων οι οποίοι είναι πτωχευμένοι ή ακόμη και νεκροί.

Ο κ. Πιτσιλής είπε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο για τις διαγραφές οφειλές προκειμένου να μην εμφανίζονται σε αυτές απαιτήσεις του Δημοσίου, οπως για παράδειγμα από την Πειραϊκή Πατραϊκή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι λύσεις που μπορούν να εξεταστούν προς αυτήν την κατεύθυνση περιλαμβάνουν τον περιορισμό της οφειλής στο ύψος της περιουσίας του οφειλέτη.

Για παράδειγμα αν η περιουσίας μιας επιχείρησης είναι 100.000 και οι οφειλές της ανέρχονται στις 500.00 ευρώ, τότε θα μπορούσε να γίνει μια διαγραφή της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Eκλογές 2019: Ο Τσίπρας ποντάρει σε αφορολόγητο και 13η Σύνταξη

Φρικτό τροχαίο στη Μεσογείων - Νεκρή μία γυναίκα

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων