ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Όμιλος Φάις: Επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης

Όμιλος Φάις: Επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης

Στις 11 Μαΐου εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, η οποία επικυρώνει την Συμφωνία Εξυγίανσης που υπέγραψαν ο Όμιλος Φάις με τις Τράπεζες Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, τις εταιρείες leasing Eurobank και Κύπρου, και την εταιρεία Λεμονής Α.Ε. και τους μετόχους της , με στόχο την υπαγωγή της Λεμονής Α.Ε. στο άρθρο 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ο Όμιλος Φάις σε αγαστή συνεργασία με τις Τράπεζες, τους προμηθευτές εσωτερικού και εξωτερικού, τα στελέχη και τους μετόχους της εταιρείας Λεμονής Α.Ε. καθώς και τα ΑΤΤΙΚΑ Πολυκαταστήματα Α.Ε. (ΑΤΤΙΚΑ) που αποτέλεσαν πολύτιμο συνεταίρο και συνεργάτη σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής, κατάφερε να υλοποιήσει ήδη ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της απαιτούμενης αναδιάρθρωσης με σημαντικότατα βήματα προς την εξυγίανση της ιστορικής εταιρείας στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως τη ριζική περιστολή δαπανών, την επαναλειτουργία του συνόλου των καταστημάτων που είχαν κλείσει κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών του 2017, τη ριζική ανακαίνιση σημαντικού αριθμού καταστημάτων, καθώς και το άνοιγμα νέων εμβληματικών καταστημάτων Καλογήρου και Χαραλά στη Σταδίου (City Link) και Καλογήρου στη Μύκονο.

Η αποκατάσταση των σχέσεων τόσο με τους προμηθευτές όσο και με το καταναλωτικό κοινό δημιουργούν την πεποίθηση σε μετόχους και εργαζόμενους ότι θα ολοκληρωθούν άμεσα όλες εκείνες οι απαιτούμενες ενέργειες για την Ολοκλήρωση της Συναλλαγής και της Εξυγίανσης και θα επαναφέρουν την ιστορική εταιρεία με πάνω από 120 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά σε ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας ανάλογους της εμπιστοσύνης προμηθευτών και καταναλωτών που δεν εγκατέλειψαν ποτέ την πίστη τους στην εταιρεία.