Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κραυγή αγωνίας των εμπόρων, χωρίς παραλήπτη...

Newsbomb

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους για τη μειωμένη κίνηση στην αγορά, η οποία όμως δεν έχει... παραλήπτη, καθώς οι πολιτικοί διαπληκτίζονται στα κανάλια και τα καφενεία για την ψήφο των πολιτών και δεν έχουν χρόνο να ακούσουν τη φωνή της αγοράς.

Όπως επισημαίνουν πολλοί έμποροι, η πολιτική αβεβαιότητα και η τεράστια μείωση των εισοδημάτων των πολιτών, δημιούργησαν κλίμα μειωμένης κίνησης στην αγορά ήδη από τις εορταστικές ημέρες, όταν τα καταστήματα είδαν τους τζίρους τους πολύ πιο κάτω από τις προηγούμενες χρονιές.

1

Έτσι, οι καταστηματάρχες εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στην περίοδο των εκπτώσεων του Ιανουαρίου. Ωστόσο, η κίνηση που παρατηρείται στις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων, είναι απογοητευτική για τη συνέχεια. Η κάμερα του newsbomb γύρισε στην αγορά και κατέγραψε ανάγλυφη την αγωνία του εμπορικού κόσμου, καθώς ο τζίρος παραμένει χαμηλός, οι υποχρεώσεις σωρεύονται και η προοπτική της οικονομικής ασφυξίας αυξάνεται. «Οι πολιτικές εξελίξεις επηρέασαν πολύ τον καταναλωτή, που είναι πολύ επιφυλακτικός» είπε στην κάμερα του newsbomb ο κ. Αναστάσιος Χάρος, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

2

Σύμφωνα και με άλλους παράγοντες της αγοράς, σε αυτές τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων σημειώνεται κάθε χρόνο η πιο μεγάλη κίνηση των επίδοξων αγοραστών.

3

Οι εξαιρετικά χαμηλοί τζίροι των πρώτων ημερών που ισχύουν οι εκπτώσεις, αποδεικνύουν ότι η αιφνιδιαστική και άμεση προκήρυξη των εκλογών ενέτεινε την πολιτική αβεβαιότητα και απομάκρυνε τους αγοραστές από τα εμπορικά καταστήματα.

5

Με αυτό το τοπίο στην αγορά, πέραν της αγωνίας των εμπόρων για το αύριο, αναμένεται να αυξηθούν και τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το δημόσιο, καθώς... «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

4