NEWSBOMB

Καλά Χριστούγεννα και επιστροφή στην πραγματικότητα

Καλά Χριστούγεννα και επιστροφή στην πραγματικότητα
INTIME

Ίσως η πιο ειλικρινής ευχή για εμάς τους Έλληνες για τούτα τα Χριστούγεννα είναι καλές γιορτές χωρίς αυταπάτες.

Όλα τα υπόλοιπα εκτός από τετριμμένα είναι συνήθως και ουτοπικά για πολλούς από εμάς. Τα τελευταία χρόνια και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο λαμβάνουν χώρα κοσμογονικές αλλαγές, οι περισσότερες εκ των οποίων μας επηρεάζουν αρνητικά και σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Παράλληλα, διαλύονται και αρκετοί μύθοι των τελευταίων δεκαετιών οι οποίοι επιχειρούσαν να μας πείσουν για μια νέα τάξη παγκοσμιοποίησης η οποία θα άλλαζε προς το καλύτερο τις ζωές μας. Αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για μια ιδεολογική αυταπάτη ότι ένας τέτοιος κόσμος, ενοποιημένος, πολυπολιτισμικός (όπως τον αποκαλούσαν) θα ήταν καλύτερος, ότι θα μας επέτρεπε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις κοινές προκλήσεις όπως την υπερθέρμανση του πλανήτη, την οικολογική κρίση…

Ψευδαίσθηση ακόμα και ότι ένας ενιαίος κόσμος θα ήταν ειρηνικός, ότι θα καθιστούσε τους πολέμους αδύνατους. Fake news ακόμα και το γεγονός ότι η περίφημη παγκοσμιοποίηση θα έλυνε προβλήματα ατομικών δικαιωμάτων, θα έφερνε περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη δημοκρατία. Το αντίθετο συνέβη. Διαλύθηκαν ακόμα και τα τελευταία κύτταρα της κοινωνίας.

Συνετρίβησαν αξίες και ιδανικά για χάρη μιας trash ελευθεριότητας που απλά προσπαθεί να επιβάλλει στρεβλά πρότυπα μιας ευρύτερης «πολιτικής ανωμαλίας». Ούτε η πρόοδος της τεχνολογίας και των επικοινωνιών, ούτε η πύκνωση των οικονομικών συναλλαγών και του εμπορίου, ούτε ο επιφανειακός σε πολλά πολιτιστικός συγκρητισμός, κατάφεραν να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή των λαών.

Συνεπώς η καλύτερη ευχή είναι σαν λαός να σταματήσουμε να υιοθετούμε δουλικά διεθνείς ιδεολογικούς συρμούς στις πιο ακραίες εκδοχές τους γιατί στο τέλος το πληρώνουμε ακριβά.

Ίσως λοιπόν απαιτείται ένα επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ένα reset settings και επιστροφή στο αρχέγονο dna της φυλής μας, στα ήθη και στα έθιμα του λαού μας που για χιλιάδες χρόνια καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανά και αναλλοίωτα.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Newsbomb.gr εύχεται σε όλους τους Έλληνες Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χωρίς αυταπάτες…