ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Τρικκαίων: 10 εκατ. ευρώ τα χρέη οφειλετών

Δήμος Τρικκαίων: 10 εκατ. ευρώ τα χρέη οφειλετών

Τη σημαντική δυνατότητα, να εξοφληθούν υποχρεώσεις πολιτών προς τον Δήμο Τρικκαίων, θέτοντας τέλος σε μια μακροχρόνια διαδικασία οφειλών, παρουσίασαν στις 8/4/2015 σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Τρικκαίων και η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Πρόκειται για τη γνωστή ρύθμιση των 100 δόσεων, στην οποία πλέον έχουν υπαχθεί και οι Δήμοι της χώρας. Η ρύθμιση αφορά σε πληρωμή του συνόλου των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί στον δήμο Τρικκαίων μέχρι τις 26 Μαΐου 2015, με ελάχιστη δόση τα 20 μόλις ευρώ. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου κάλεσε τους οφειλέτες να προχωρήσουν στη ρύθμιση, καθώς με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά εξυπηρετούνται οι ίδιοι, αφού ολοκληρώνουν την οικονομική τους συναλλαγή με τον δήμο, η οποία μπορεί και να διαρκούσε για χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι «μια από τις καλύτερες ρυθμίσεις για τους πολίτες. Η τελευταία χρυσή ευκαιρία για την τακτοποίηση των οφειλών τους».

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως ανέφερε η κ. Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη, προσφέρει πλήθος ευεργετημάτων στους πολίτες, καθώς, για παράδειγμα, δίδεται πλέον πιστοποιητικό ενημερότητας. Μάλιστα, είναι τόσο ευνοϊκή η ρύθμιση, που θα βοηθήσει, αφ' ενός τους δημότες να γνωρίζουν τι πληρώνουν, ενώ και ο Δήμος θα αποκτήσει έσοδα, τα οποία ουσιαστικά θα επιστρέψουν στους πολίτες. Όπως τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος «θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι μεγάλη στην τελευταία ρύθμιση από πλευράς κυβέρνησης. Ήδη η ροή έως τώρα είναι ικανοποιητική».

Σε περίπτωση πάντως μη ρύθμισης ο δήμος είναι υποχρεωμένος με την κάλυψη του νόμου να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιών, οπως διαβάζουμε στο trikalaenimerosi.gr.

Όπως ειπώθηκε οι συνολικές οφειλές όλα αυτά τα χρόνια των πολιτών προς τον δήμο υπολογίζονται στα 10 εκατομμύρια ευρώ και ο στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπράξει το 10% αυτών, δηλαδή ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Για το προηγούμενο έτος στα ταμεία του δήμου από τη ρύθμιση των 100 δόσεων μπήκαν 300.000 ευρώ.
Στη συνέντευξη παρέστησαν και ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Χρ. Σιακαβάρας, με τον προϊστάμενο του τμήματος Λογιστηρίου κ. Ρουσιαμάνη.

ΠΗΓΗ

Σχετικές ειδήσεις