Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015: Καμίνης και Μπουτάρης πανηγυρίζουν για το... «ΟΧΙ»!

«Το δημοψήφισμα τελείωσε. Ο κόσμος διατήρησε την ψυχραιμία του και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα και φασαρίες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε χωρίς ακρότητες. Αυτό είναι μια σημαντική κατάκτηση. Δεν ήταν πάντοτε δεδομένο».
Αποτελέσματα δημοψηφίσματος 2015: Καμίνης και Μπουτάρης πανηγυρίζουν για το... «ΟΧΙ»!
2'

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τσιμουδιά δεν έβγαλε, βέβαια, για τη... σταυροφορία που έκανε μαζί με τον Γιώργο Καμίνη υπέρ του «ΝΑΙ».

«Στη σημερινή ψηφοφορία επικράτησε το “Όχι” στη συνεχιζόμενη οικονομική ανέχεια. Από την άλλη, αρκετοί συμπολίτες, ψηφίζοντας “Ναι”, εξέφρασαν την αγωνία τους για το Ευρωπαϊκό μας μέλλον. Νομίζω, όμως, πως από αυτό το αποτέλεσμα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου συμφωνεί στα πιο σημαντικά ζητήματα. Συμφωνεί με τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας αλλά και με τη διασφάλιση της συμμετοχής της Ελλάδας στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μήνυμα που στέλνουν οι Έλληνες είναι καθαρό», πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμα ότι τώρα «επιβάλλεται σύνθεση, που δεν θα διαστρεβλώνει την απάντηση που επικράτησε, αλλά και δεν θα καταδικάζει όσους μειοψήφησαν. Από την πορεία αυτή θα προκύψει το μέλλον της χώρας. Η απάντηση που επικράτησε στο δημοψήφισμα άνοιξε το δρόμο, χωρίς να έχει προδιαγράψει με λεπτομέρειες το τέρμα στο οποίο θα καταλήξουμε. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα του δημοψηφίσματος πρέπει να το στείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι, για να έχει πιθανότητες να εισακουστεί από τους παραλήπτες».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπουτάρης παρότρυνε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των δημοκρατικών κομμάτων να ενώσουν τη φωνή τους με τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αυτή τη δύσκολη ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας χρειάζεται την άμεση στήριξή τους στο δύσκολο έργο του και πρέπει να τον βοηθήσουν στην προσπάθειά του για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής και βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Όπως είπε ο ίδιος, θα απευθύνει επιστολή στον πρωθυπουργό, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του τόπου, για να τους παροτρύνει να συνεργαστούν άμεσα και εποικοδομητικά για το καλό της χώρας, παραμερίζοντας κάθε κομματική υστεροβουλία ή συμφέρον.

Καμίνης: Από αύριο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του «η λαϊκή βούληση εκφράστηκε. Οι πολίτες έστειλαν το μήνυμά τους. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μία συμφωνία που θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από αύριο πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή