ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για ΚΕΑ-Διαβεβαιώσεις αρμοδίων για ομαλή λειτουργία

Δήμος Αθηναίων: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για ΚΕΑ-Διαβεβαιώσεις αρμοδίων για ομαλή λειτουργία

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, θα συνεχιστεί κανονικά,αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, αφού όπως σημειώνει η «έκκληση που απηύθυνε προς το Υπουργείο Εργασίας, να ανασταλούν για λίγες μέρες οι εγγραφές για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης έως όπου το υπουργείο αποκαταστήσει τα προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημά του, δεν εισακούστηκ».

Πάντως σε σχετική ανακοίνωση της, η δημοτική αρχή, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr τονίζει: «Απομένει τώρα να αποδειχθούν αληθινές οι δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων, σύμφωνα με τις οποίες, από αύριο το σύστημα θα λειτουργήσει έτσι, ώστε να τερματιστεί η ταλαιπωρία πολιτών, για την οποία δεν ευθύνονται οι δήμοι.

Παράλληλα ο δήμος Αθηναίων επαναλαμβάνει ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να αναπροσδιορίσει τον ρόλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ώστε να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες ως προς το στάδιο της αρχικής υποβολής της αίτησης κατ’ αναλογία της διαδικασίας εγγραφής από το σπίτι.

Επίσης θα διευκόλυνε σημαντικά η αυτόματη διασταύρωση μέσω του πληροφορικού συστήματος των αδειών παραμονής με τα στοιχεία των αιτούντων».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων