ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήσυχος: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακή διέξοδο

Ήσυχος: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακή διέξοδο

Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον ένα οικονομικό και πολιτικό προτεκτοράτο και μια χώρα χρέους, αλλά ο ρόλος της αναβαθμίζεται σε σταθερό και βασικό πυλώνα γεωπολιτικής σταθερότητας και μιας χώρας που επιδιώκει μέσα από πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική ν' αποπνέει ένα κλίμα συνεργασίας και σταθερότητας με όλους τους γείτονές της.

Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, επ' ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα.

Ο Κώστας Ήσυχος αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακή διέξοδο, μια άλλη πύλη στον ευρωπαϊκό νότο και στο βαλκανικό χώρο, για να έχουμε ενεργειακό πλουραλισμό στην Ευρώπη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δίνει έμφαση στη δημιουργία μικτών ελληνορωσικών επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη σημαντική βιομηχανία τροφίμων που έχουμε στη χώρα μας σε μια δύναμη που μπορεί να εξάγει αυτή την τεχνογνωσία και τεχνολογία και να παίζει ένα ευρύτερο ρόλο στη Ρωσία αλλά και στην Παρευξείνια ζώνη.

Σχετικές ειδήσεις