ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα ΝΔ και οκτακομματική Βουλή

Νέα δημοσκόπηση Metron Analysis: Οριακό προβάδισμα ΝΔ και οκτακομματική Βουλή

Οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταδεικνύει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» – που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Παρασκευή (18/9).

Η δημοσκόπηση καταγράφει προβοβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 0,3% ενώ εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη θέση, με 48%, μεταξύ των πολιτικών.

Ειδικότερα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΚΚΕ 6,2%, το Ποτάμι 5,9%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, η Ένωση Κεντρώων 3,6%, η Λαϊκή Ενότητα 3,4%, οι ΑΝΕΛ 2,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες τοποθετούνται και σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Εν τω μεταξύ, σε έτερη δημοσκόπηση, της e-voice για τα dikaiologitika.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,6 μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 29%, έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει 25,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1%, το Κ.Κ.Ε 5%, το ΠΑ.ΣΟ.Κ 5%, η ΛΑ.Ε 4,2%, και οι ΑΝΕΛ 3,1%. Η έρευνα δείχνει ότι η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 55.1% και η ΝΔ 26,1%. Η έρευνα διεξήχθη 15,16 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις