ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά στην Εύβοια: Οργή από τους κατοίκους - Επίσκεψη Κουτσούμπα σε Ροβιές - Μαντούδι

Κουτσούμπας Εύβοια

Τις περιοχές οι οποίες δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, επισκέπτεται κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η επίσκεψη στην Εύβοια ξεκίνησε από τις Ροβιές. Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Ροβιών Θοδωρή Κέρη και εθελοντές πυροσβέστες.

Στις Ροβιές η αγανάκτηση ξεχειλίζει, καθώς οι κάτοικοι του χωριού έπαθαν τεράστιες ζημιές. «Δεν πέρασε ούτε ένα αεροπλάνο», έλεγαν με παράπονο και με οργή οι κάτοικοι του χωριού, καταγγέλλοντας πλήρη εγκατάλειψη από το κράτος.

Την οργή των κατοίκων της Λίμνης, μετέφερε ο Δήμαρχος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπρουνιώτης με τον οποίο συναντήθηκε το κλιμάκιο του ΚΚΕ. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν καεί περισσότερα από 265.000 στρέμματα σε όλο τον Δήμο. Επίσης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι τα ενεργά μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μπορεί να απειλήσουν εκ νέου την Λίμνη και ζήτησε από το ΚΚΕ να πιέσει για να ενισχυθούν τα μέσα πυρόσβεσης με εναέρια μέσα. «Αν ο συντονισμός είναι όπως χθες, η φωτιά θα φτάσει μέχρι την Χαλκίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το 902.gr.

Ο ίδιος τόνισε πως χρειάζεται να ληφθεί μέριμνα για τις 300 οικογένειες που έχουν μείνει άστεγες, καθώς τα σπίτια τους καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές είναι πολύ περισσότερα. Ο κ. Τσαπρουνιώτης, έθεσε ακόμη το ζήτημα των ρητινοκαλλιεργητών που έχουν πάθει ολοκληρωτική καταστροφή και πρέπει να στηριχθούν και τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Εύβοια: «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr