ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Κεντροαριστερά: Οι τελευταίες εκτιμήσεις - Ποιος κερδίζει τη μάχη της κάλπης

Εκλογές Κεντροαριστερά: Οι τελευταίες εκτιμήσεις - Ποιος κερδίζει τη μάχη της κάλπης

Εκλογές Κεντροαριστερά | Ειδήσεις: Ανοίγουν την Κυριακή (12/11/2017) οι κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς και ήδη περίπου 1.000 εκλογικά τμήματα, σε πάνω από 600 κέντρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 11 χώρες του εξωτερικού θα είναι ανοιχτά, για να υποδεχτούν τους ψηφοφόρους, με τον πλήρη κατάλογο να έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο της εκλογικής διαδικασίας.

ΣΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (12/11) ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Φαβορί η Γεννηματά

gennimata rodos

Με τα έως τώρα δεδομένα, η νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, φαίνεται πως θα κερδίσει το χρίσμα, ωστόσο «γρίφος» παραμένει, μέχρι στιγμής, η δεύτερη θέση.

Κανείς δεν γνωρίζει, δηλαδή, με ασφάλεια ποιος θα είναι εκείνος ο υποψήφιος που θα αναμετρηθεί με την κυρία Γεννηματά στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.

Στις εκλογές της Κεντροαριστεράς μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, αρκεί να καταβάλει ένα συμβολικό αντίτιμο που ανέρχεται στα 3 ευρώ, αλλά και να επιδείξει την αστυνομική ταυτότητά του.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 08:00 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 20:00. Όμως, στην Αθήνα, οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 21:00, εξαιτίας του Μαραθωνίου.

Ωστόσο, η οργανωτική επιτροπή των εκλογών έχει μεριμνήσει και ηλεκτρονική προεγγραφή των ψηφοφόρων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται στην ουρά. Μέσα από τον ιστότοπο της επιτροπής, μπορεί κανείς να πληρώσει το αντίτιμο της συμμετοχής του με κάρτα.

«Κλειδί» η συμμετοχή

Την ίδια στιγμή, πάντως, η βασική ανησυχία όλων των υποψηφίων εστιάζεται στην προσέλευση του κόσμου στις κάλπες.

Ενδεικτικά, εάν οι ψηφοφόροι υπερβούν τις 150.000, τότε κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να μαντέψει ποιον θα προτιμήσει η πλειοψηφία.

Εξάλλου, το μέγεθος της συμμετοχής θα κρίνει και την έκβαση του όλου εγχειρήματος, καθώς, αν η προσέλευση ξεπεράσει το όριο που έχει τεθεί, κανείς δεν θα μιλήσει για «αποτέλεσμα μηχανισμών», ούτε θα σκεφτεί την αποχώρησή του την επόμενη μέρα.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Συνολικά, οι υποψήφιοι για την προεδρία της νέας προοδευτικής παράταξης είναι εννέα και είναι οι εξής:

  • Φώφη Γεννηματά
  • Σταύρος Θεοδωράκης
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Γιώργος Καμίνης
  • Γιάννης Ραγκούσης
  • Γιάννης Μανιάτης
  • Απόστολος Πόντας
  • Κωνσταντίνος Γάτσιος
  • Δημήτρης Τζιώτης

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για την Κεντροαριστερά

Σχετικές ειδήσεις