ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλεί να αποσύρει τους υπουργούς του ο Καρατζαφέρης

Απειλεί να αποσύρει τους υπουργούς του ο Καρατζαφέρης

Υπέρ ενός ανασχηματισμού με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα πιο μικρό, σφικτό και ευέλικτο, για να είναι πιο αποτελεσματικό, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης άφησε ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση Παπαδήμου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το «κρυφτούλι».

«Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι "ναρκοθετείται" η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έστρεψε τα βέλη της και κατά της ΝΔ, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της.
«Η ΝΔ ή πρέπει να μπει και να συμμετέχει ενεργά στη κυβέρνηση, ή να είναι απ΄ έξω και να "παίζει" την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο όμως ταυτόχρονα», είπε, εκτιμώντας ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές τώρα γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις για την νέα συμφωνία και το PSI.

Ερωτηθείς για το θέμα της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραιμ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι η Επιτροπή της Βουλής συνεδρίασε για την υπόθεση αυτή δύο φορές και δεν βρήκε τίποτα, και, γι΄ αυτό το λόγο, δεν έστειλε κανέναν στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Κατά τη Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο. Όταν αρχικά αποκαλύφτηκε η υπόθεση, ήμουν εξαιρετικά επιθετικός για να ξεκαθαρίσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όμως, μελετώντας και διαβάζοντας, διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική υπόθεση του Δημοσίου», είπε, προσθέτοντας ότι ο κ. Εφραίμ δεν μπορεί να ήταν ύποπτος φυγής, αφού μετέβη στη Ρωσία και επέστρεψε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κοινοβουλευτισμός δεν βρήκε τίποτα στο θέμα του Βατοπεδίου, και γι΄ αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους. Ενώ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου «που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής, πήγε στη Δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος. Σε ένα σκάνδαλο, ο ένας μπαίνει μέσα, και ο άλλος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει έξω".

Αναφερόμενος στα προβλήματα των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε κατά της υπαλληλοποίησής τους λέγοντας «ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπάλληλοι, δουλεύουν όλο το 24ωρο. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι. Είναι τεράστιο λάθος».