ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καιρός: Έξαλλος ο Μητσοτάκης με το χάος στην Αθηνών - Λαμίας - «Πείτε μου ποιος φταίει»

Καιρός: Έξαλλος ο Μητσοτάκης με το χάος στην Αθηνών - Λαμίας - «Πείτε μου ποιος φταίει»

Ζήτησε εξηγήσεις από Καραμανλή και Χρυσοχοΐδη - Καλείται σε... απολογία η «Νέα Οδός»

Κομμένη στα δύο για πάνω από έξι ώρες ήταν η χώρα λόγω της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» που έφερε σφοδρές χιονοπτώσεις, τη Δευτέρα (30/12).

Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας ήταν αποκλεισμένη και στα δύο ρεύματα από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, ενώ εκατοντάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Επί ώρες, βρίσκονταν ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ η τροχαία έψαχνε να βρει εναλλακτικές διαδρομές ώστε να τους ανακατευθύνει.

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί αμέσα για το ποιος ευθύνεται για το πολύωρο χάος στην κεντρική οδική αρτηρία της χώρας και την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και επιβατών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Κ.Καραμανλής, και Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης, κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοϊδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της τροχαίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός ΤΩΡΑ: «Γολγοθάς» η Αθηνών-Λαμίας! Κόπηκε στα δύο η Ελλάδα - Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες οδηγοί