ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φώφη βάζει στο κάδρο και τον Τσίπρα για τις καταγγελίες περί «παρακράτους» ΣΥΡΙΖΑ

Η Φώφη βάζει στο κάδρο και τον Τσίπρα για τις καταγγελίες περί «παρακράτους» ΣΥΡΙΖΑ
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής βάζει στο κάδρο των ευθυνών για τις καταγγελίες περί παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εκτιμά ότι όλη αυτή η ιστορία ακουμπά προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος, όπως σημειώνουν οι επιτελείς της, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Ο κ. Τσίπρας, όπως λέγεται, δέχεται πλέον διπλή πίεση. Πίεση εσωκομματική, που σχετίζεται με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για το σχέδιο μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, και πίεση πολιτική καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι αποκαλύψεις Μιωνή θα έχουν συνέχεια.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως ένα μαγαζί, με πελάτες και παραμάγαζα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της (TV CRETA) και πρόσθεσε: «Όλα αυτά δεν μπορούν να μείνουν έτσι και να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Έχουμε ζητήσει να παρέμβει η δικαιοσύνη και ήδη εστάλησαν τα στοιχεία από τη Βουλή. Η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα έτσι ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες και βεβαίως να σταλεί φάκελος στη Βουλή για τυχόν πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έστρεψε τα βέλη της κατά του πρώην πρωθυπουργού τον οποίο τοποθέτησε στο κάδρο των ευθυνών. «Σας λέω γιατί δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Εδώ έχουμε τον εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού να μιλάει για την κυβέρνηση -μαγαζί και για το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου. Υπάρχουν αποκαλύψεις για το παρακράτος μέσα στο οποίο ήταν μπλεγμένος ο συγκυβερνήτης, ο κ. Καμμένος , το οποίο είχε πλοκάμια στην αστυνομία και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το γνώριζε από το 2016. Και ο κ. Τσίπρας που είναι ο επικεφαλής, το “αφεντικό» του μαγαζιού, τα γνωρίζει όλα αυτά και δεν κάνει τίποτα. Γιατί συνέχισε ο κ. Τσίπρας να συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο, ενώ γνώριζε από το 2016 όλη αυτή τη δράση; Εκβιαζόταν; Εκβίαζε»;

Η Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές εναντίον της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι πασχίζει να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο των ευθυνών: «Γιατί πασχίζει τόσο πολύ η ΝΔ να βγάλει τον κ. Τσίπρα έξω από το κάδρο; Γιατί η ΝΔ δείχνει μόνο τον ενδιάμεσο, τον κ. Παππά και απαλλάσσει πλήρως από τις ευθύνες του τον κ. Τσίπρα, που είναι το «αφεντικό» στο μαγαζί; Τι γίνεται εδώ;» αναρωτήθηκε. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «κάνει αναφορά σε πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα. « Μακριά από το Κίνημα Αλλαγής η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Λιποθύμησε 9χρονο κοριτσάκι από την πείνα