ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Σαλαγιάννης: «Δεν ψηφίζω μέτρα με οριζόντιες περικοπές»

Ν. Σαλαγιάννης: «Δεν ψηφίζω μέτρα με οριζόντιες περικοπές»

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει μέτρα που προβλέπουν οριζόντιες περικοπές διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης.

Μιλώντας στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», ο κ. Σαλαγιάννης εκτίμησε ότι αν τα μέτρα που προταθούν «αντί να στηρίξουν την έξοδο της χώρας από το λούκι που μπήκε, την ωθούν βαθύτερα κι άρα αντί να πάμε σε μια έξοδο θα οδηγηθούμε σε χειρότερα αδιέξοδα, τότε αυτά τα μέτρα δεν τα περνάμε από τη Βουλή».

Παρότι επιφυλάχθηκε για το τελικό πακέτο μέτρων και τα επιχειρήματα που θα διατυπώσει η κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα που αφορούν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού καθώς και οτιδήποτε αφορά οριζόντιες περικοπές.

Κίνηση πολιτικής ευθύνης από τον Α. Λοβέρδο

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαλαγιάννης σημείωσε ότι το «καταπονημένο και καταπτοημένο ΠΑΣΟΚ μπορεί να ελπίζει σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανό, καταρχήν και μετά να ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων».

Στα πλαίσια αυτά, χαρακτήρισε «κίνηση πολύ μεγάλης πολιτικής ευθύνης» τη συμφωνία που πέτυχε ο Ανδρέα Λοβέρδος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκτιμώντας ότι θα συμβάλει στη σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης «στη φάση που παίζει η χώρα το τελευταίο της χαρτί για τη χρεοκοπία».

Επίσης, ανέφερε ότι η πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη για εκλογή αρχηγού από την ΚΟ, είναι μία πρόταση που ο ίδιος της συμμερίζεται, ωστόσο «δεν σημαίνει ότι αυτό θα είναι το ζητούμενο αύριο. Δεν σημαίνει ότι η πρόταση θα μπει στο τραπέζι. Υπάρχουν νέα δεδομένα, σήμερα, πρέπει να το επαναλάβω αυτό, στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ κι, επομένως, αυτά θα συνεκτιμηθούν νομίζω σε μια προσπάθεια να πάμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα».

Παράλληλα, ο κ. Σαλαγιάννης επανέλαβε τη θέση του για επιτάχυνση των διαδικασιών αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όταν οι εξελίξεις καθυστερούν «βυθίζεται το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα δυσκολεύουμε και την κυβέρνηση».