ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκρίνιες για τον Αβραμόπουλο και τις αναδιπλώσεις στη Ν.Δ.

Γκρίνιες για τον Αβραμόπουλο και τις αναδιπλώσεις στη Ν.Δ.

Αναβρασμός και μάλιστα έντονος επικρατούσε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., στη Συγγρού.

Οι αντιδράσεις για τη διαφαινόμενη συναίνεση του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά στη νέα δανειακή σύμβαση, που θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα παρά τη μάχη που όντως έδωσε για να διασωθεί ό,τι είναι δυνατό να διασωθεί, ήσαν έντονες.

Ανώτερα και μεσαία στελέχη του κόμματος είχαν «ανέβει στα κεραμίδια».

Οι εκτιμήσεις για μια χαμένη αυτοδυναμία, λόγω του κόστους που θα εισπράξει και η Ν.Δ., έδιναν κι έπαιρναν.

Πρωταγωνιστές σε αυτές τις αντιδράσεις, δυο στελέχη της αποκαλούμενης «λαϊκής δεξιάς», δηλαδή οι κύριοι Γ. Μανώλης και Ν. Νικολόπουλος.

Τα μηνύματα απ' τη γαλάζια Κ.Ο. είναι επίσης ανησυχητικά.

Κάμποσοι βουλευτές προειδοποιούν ότι δεν θα υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, ακόμα κι αν τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας! Ήδη βλέπουν τι γίνεται με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Χρήστος Μαγκούφης που σήκωσαν μπαϊράκι και πάνε στο κατόπι.

Σημειώστε πάντως και τούτο, ενδεικτικό του γενικότερου κλίματος και του τι θα επακολουθήσει με την πρώτη «στραβή»:

Οι περισσότερες αντιδράσεις στρέφονται κατά του αντιπροέδρου του κόμματος και υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλου. Οι γκρινιάρηδες θεωρούν τον κ. Αβραμόπουλο ως υπεύθυνο της διολίσθησης του Αντ. Σαμαρά από σκληρές αντιμνημονιακές θέσεις σε πιο «στρογγυλές». Εκείνον θεωρούσαν «αρχιτέκτονα» αυτού του νερώματος του κρασιού του κόμματος.

Μάλιστα επιφανές στέλεχος εκ των παρευρισκομένων σε αυτή την εσωκομματική θύελλα ακούστηκε να λέει: «Τι συζητούμε εμείς, όταν ακόμα και σήμερα ο Αβραμόπουλος, στις διάφορες συσκέψεις έβαζε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης; Δηλαδή... μέχρι πού τη βλέπει να φτάνει την κυβέρνηση του Λουκά ο Δημήτρης; Μας δουλεύει;»