ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής - Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του Μητσοτάκη

Πρόταση μομφής - Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του Μητσοτάκη

Βουλή - Πρόταση μομφής: Τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έστρεψε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κυρία Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς. Αφήστε το κύριε Τσίπρα, δεν το έχετε με την αντιπολίτευση. Καλύπτει εδώ και καιρό αυτό το κενό το ΚΙΝΑΛ. Έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με υπουργούς που διακρίνονται από ανοιχτό πολιτικό θράσος», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας της η κυρία Γεννηματά.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, όσο και στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εγκαλούμε εσάς και την κυβέρνησή σας. Με την πολιτική προχειρότητας και βλέπουμε και κάνουμε. Χωρίς κανένα σχέδιο. Χωρίς εθνική γραμμή και αρραγές εθνικό μέτωπο. Αδύναμοι να υπερασπιστείτε αποκλειστικά τα εθνικά μας θέματα. Αφήσατε τον Ερντογάν να κάνει έρευνα εντός των 12 μιλίων», τόνισε.

Στη συνέχεια η κυρία Γεννηματά κλιμάκωσε την επίθεσή της ενάντια του πρωθυπουργού λέγοντας, «αφήνετε χώρο με την πολιτική σας στον κ. Ερντογάν να δημιουργεί τετελεσμένα σε βάρος της πατρίδας. Η μυστική και φανερής σας διπλωματία, κατάφερε να μπει ο Ερντογάν στα 12 ναυτικά μίλια. Έχετε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για όσα συμβαίνουν από τη στιγμή που αρνηθήκατε να συγκαλέσετε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αλλά δεν έχετε λευκή επιταγή. Εσείς χάσατε τον έλεγχο στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Από εδώ και πέρα θα λέμε για τον κορονοϊό, κάθε χθες και καλύτερα. Ξέρουμε τι έγινε με τον τουρισμό, τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, τα σχολεία, με το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων. Η κατάσταση από τον Αύγουστο γινόταν δύσκολη. Και εσείς φτιάξατε έναν χάρτη και τον παρακολουθούσατε να αλλάζει χρώμα. Βλέπατε τον χάρτη να γίνεται κόκκινος και δεν κάνατε τίποτα».

Η ίδια υποστήριξε πως σήμερα δεν ισχύει καμία προστασία πρώτης κατοικίας, γιατί έληξε το προηγούμενο πλαίσιο, και δεν υπήρξε καμία παράτασή του. Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε το δρόμο γι' αυτή την εξέλιξη μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ανάλογη ήταν η κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Από την καραντίνα οδηγήσατε στον εφησυχασμό και δώσατε το σύνθημα της χαλάρωσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν λάβατε μέτρα πιο νωρίς που γνωρίζω ότι εισηγούνταν οι επιστήμονες.

Δεν στηρίζετε τους υγειονομικούς. Δεν θέλουν χειροκροτήματα κ. πρωθυπουργέ. Έμπρακτη αναγνώριση θέλουν, εντάξτε τους επιτέλους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ως μια ελάχιστη αναγνώριση όσων μας προσφέρουν!

Δεν μου προξενεί καμιά εντύπωση που δεν στηρίζετε το ΕΣΥ.

Θέλατε πάντα να το διαλύσετε, αλλά τώρα βέβαια δεν μπορείτε γιατί έχει αναδειχθεί στην κρίση, ο προστάτης του ελληνικού λαού και θα το υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις.

Τώρα το έχετε εγκαταλείψει να απαξιώνεται, από την πίεση που θα δεχτεί, χωρίς ουσιαστική στήριξη, μέσα από την αδράνεια σας», ανέφερε.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ενισχύει το κομματικό πελατειακό κράτος, ενώ δεν πήρε έγκαιρα μέτρα για να κρατήσει όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία και σημείωσε ότι οι μικρομεσαίοι απειλούνται με λουκέτο. «Δημιουργείτε ερείπια στην οικονομία, έχετε στόχο να εξαφανίσετε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

Δίνετε τη χαριστική βολή στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύνατους. Με ένα νομοσχέδιο που σας υπαγόρεψαν οι Τράπεζες και τα Funds», είπε η κ. Γεννηματά.

Κατέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα επειδή «μιλάει για προστασία της πρώτης κατοικίας, όταν ο ίδιος και ο κ. Τσακαλώτος, που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», κατήργησαν το ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ και προχώρησαν σε 25.000 πλειστηριασμούς. Άνοιξαν κι εδώ τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη».

«Και να είστε βέβαιος κ. πρωθυπουργέ, ότι η σημερινή ανασφάλεια, η αγωνία και αβεβαιότητα που φωλιάζει μέσα σε κάθε ψυχή και σε κάθε σπίτι, με ευθύνη σας, είναι οι σπόροι της αμφισβήτησης.

Θα δώσουν γρήγορα καρπούς και θα φέρουν τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, η ταλαιπωρημένη κοινωνία μας, που έχουν ανάγκη οι νέοι, που τόσο πολύ σας φοβίζουν.

Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, είμαστε εδώ όρθιοι και δυνατοί, η προοδευτική αντιπολίτευση με όπλο τις αξίες, το έργο μας, τις προτάσεις μας, αλλά και τη δικαίωση από τον ελληνικό λαό, για το ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο του που ζέσταινε τις καρδιές των Ελλήνων τόσα χρόνια.

Τώρα, 11 χρόνια μετά, κάθε σπίτι γνωρίζει πόσο άδικα και μεθοδευμένα κατηγορήθηκε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Και πόσο ανάγκη έχει η πατρίδα μας μια πραγματική σοσιαλιστική και δημοκρατική αλλαγή, που δεν θα αφήνει κανέναν μόνο του και δεν θα παίζει με την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των Ελλήνων. Αυτή τη νέα αλλαγή εμείς μπορούμε να την καθοδηγήσουμε», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Δείτε την ομιλία της:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Τότε θα γίνει το γενικό lockdown στην Ελλάδα