ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι συσκέψεις στο Μαξίμου και η καθόλου τυχαία επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Οι συσκέψεις στο Μαξίμου και η καθόλου τυχαία επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και τον τρόπο άρσης του lockdown. Ο πρωθυπουργός μαζί με την επιτροπή ειδικών και τους στενούς του συνεργάτες μελετούν σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, βάσει των οποίων θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επισήμανε πως η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το αν ο πρωθυπουργός θα απευθύνει νέο διάγγελμα στον ελληνικό λαό για το πως θα επανεκκινήσει η οικονομική και κοινωνική ζωή, άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα χθεσινά νούμερα αναφορικά με τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό γι’ αυτό το λόγο αυτό που τονίζουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι πως είναι κρίσιμο να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα από όλους.

Στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκονται οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, των Σερρών, της Αχαΐας, της Μαγνησίας, της Αιτωλοακαρνανίας, και της Μυτιλήνης. Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, ο Στέλιος Πέτσας επέστησε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται.

«Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία της πόλης και θα συνομιλήσει με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έχει συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί ένα δείγμα αναγνώρισης για την ηρωική προσπάθεια όλων των υγειονομικών.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης δώρου στους εργαζόμενους του ΕΣΥ. Το παραπάνω επιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επικαιρη ερώτηση στη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Πουλά.

Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι: «η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, όμως προσεγγίζει το θέμα με υπευθυνότητα και μεγάλη προσοχή , αφενός γιατί δεν είναι στη νοοτροπία της να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» αφετέρου γιατί η κυβέρνηση οφείλει να προχωρά με μεγάλη προσοχή, σε ενέργειες που έχουν μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα, καθώς οι πηγές χρηματοδότησης δεν είναι ανεξάντλητες». Πάντως, τόνισε ότι το θέμα της χορήγησης δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς, «υφίσταται ανοιχτό ως ενδεχόμενο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr