ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: «Φρένο» από όλους στη «δελφινολογία» εκτός από τον Λοβέρδο

ΚΙΝΑΛ: «Φρένο» από όλους στη «δελφινολογία» εκτός από τον Λοβέρδο
INTIME

Να θέσουν οριστικά τέλος στη συζήτηση των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών που άνοιξαν πρόωρα επιθυμούν όλες οι πλευρές του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να μπει τέλος στην εσωστρέφεια στην οποία έχει μπει το κόμμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε διακριτικά να συνταχτεί με τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, προκαλώντας αρκετές «μουρμούρες».

Η συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, εκτός από ανεπίκαιρη, δημιουργεί και μεγάλο πρόβλημα στη δημόσια εικόνα της παράταξης. Προκειμένου να αφήσουν στην άκρη το κλίμα εσωστρέφειας, χθες, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ προσπάθησε να βάλει «φρένο» στην «δελφινολογία» και να εστιάσει στην αντιπολιτευτική γραμμή που θα πρέπει να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Η Φώφη Γεννηματά απέφυγε στην εισήγηση της να μιλήσει για το θέμα, όμως, ορισμένα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Γιώργος Καμίνης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου, έθεσαν ανοιχτά ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι τους ζήτησαν να κλείσει οριστικά η συζήτηση, υποστηρίζοντας πως μόνο κακό δημιουργεί στην παράταξη. Οι παρεμβάσεις αυτές κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν, αφού οι συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ανοιχτά ότι η αναταραχή έχει προκληθεί από δυνάμεις που απεργάζονται σενάρια μετατροπής του κόμματος σε «παρακολούθημα» της Νέας Δημοκρατίας, «εργαζόμενες» για λογαριασμό του Μαξίμου.

Και ενώ η αποδοκιμασία της «δελφινολογίας» έμοιαζε ομόθυμη, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος, εστιάζοντας κατά την τοποθέτηση του σε άλλα ζητήματα. Η διακριτική αυτή ενέργεια του πρώην υπουργού θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, αν δεν τον «προκαλούσε» ανοιχτά ο Β.Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Newsbomb», ο ηρακλειώτης βουλευτής ζήτησε από τον Α.Λοβέρδο να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα εσωκομματικά εκλογικά σενάρια, με δημόσιο μήνυμα στο chat της πλατφόρμας όπου γίνονταν η τηλεδιάσκεψη. «Ανδρέα, νομίζω ότι πρέπει να τοποθετηθείς και εσύ», έγραφε το εν λόγω μήνυμα. Παρά την πρόκληση Κεγκέρογλου, ο Λοβέρδος δεν πήρε ξανά τον λόγο, με τους παριστάμενους να ερμηνεύουν την άρνηση αυτή ως «αποστασιοποίηση του από την κοινή γραμμή».

Ένα ακόμα στοιχείο που προέκυψε από κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ήταν η απαίτηση να σταματήσει η όποια συζήτηση για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, από στελέχη του ΚΙΝΑΛ που δεν προέρχονται από το πάλαι ποτέ κραταιό κίνημα. Πιο συγκεκριμένα, το θέμα έθιξαν τα μέλη της «Ανανεωτικής Αριστερά» Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιάννης Μεϊμάρογλου και Γιώργος Μπουλμπασάκος, ενώ μαζί τους συντάχθηκε και ο Γιώργος Καμίνης. Οι τέσσερις τους αναγνώρισαν ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κινητήριο «μοχλό» του ΚΙΝΑΛ, συμπληρώνοντας, όμως, πως το θέμα του ονόματος έχει κλείσει οριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Crash test τα εποχιακά για το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων