ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε ανίκανοι να σταθμίσετε ανάμεσα σε δικαιώματα και νομιμότητα

Χρυσοχοΐδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε ανίκανοι να σταθμίσετε ανάμεσα σε δικαιώματα και νομιμότητα
INTIME

Σε υψηλό τόνο απάντησε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταγγελίες αστυνομικής βίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Έχετε σχεδιάσει πολιτικές κατά της αυθαιρεσίας αστυνομικών και πολιτών; Πήρατε μέτρα για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας; Πήρατε μέτρα για την αντιμετώπιση των καταληψιών και των καταφυγίων βίας; Δώσατε αρμοδιότητα στον Συνήγορο του Πολίτη να ερευνά υποθέσεις αστυνομικής βίας; Βάλατε κάμερες στο προσωπικό; Τους περάσατε από ψυχομετρικά τεστ; Αλλάξατε τις σπουδές τους; Φτιάξατε ήπιες δυνάμεις; Τι κάνατε;» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε και απαξίωσε την αστυνομια.

«Διαλύσατε, λοιδωρίσατε και απαξιώσατε την αστυνομία. Τρομοκρατήσατε τους πολίτες πολλαπλασιάζοντας την ανομία, την αυθαιρεσία και τις καταλήψεις. Προχθές καταδικάστηκε η Ελλάδα με πρόστιμο ανω των 300 χιλ ευρώ επειδή δεν αδειάζατε το City Plaza. Είστε ανίκανοι να σταθμίσετε ανάμεσα σε δικαιώματα και νομιμότητα. Κάνατε το μίσος και την εχθροπάθεια σημαία στον δημόσιο διάλογο» ανέφερε ο υπουργός και χαρακτήρισε «σπορ» το κάψιμο λεωφορείων και αστυνομικών στην Χαριλάου Τρικουπη τα προηγούμενα χρόνια.

«Ήταν σπορ να καίγονται και αστυνομικοί στην Χαριλάου Τρικούπη. Αυτός είναι ο μαύρος και θλιβερός απολογισμό σας στην αστυνομία. Συνέλθετε και βγείτε από τις φαντασιώσεις της κακής αστυνομίας. Η πολιτική σας τυφλότητα εξεγείρει την λογική. Στη Γαλλία είδατε τι γίνεται με τις διατάξεις περί βιντεοσκόπησης αστυνομικών; Εδώ στην Ελλάδα κάνουμε το ανάποδο. Η δήθεν δεξιά κυβέρνηση οδηγεί σε κατεύθυνση φιλελευθεροποίησης και ήπιας αστυνόμευσης. Ετσι έχουν τα πολιτικά πράγματα στην χώρα. Σας το είπα και το επαναλαμβάνω. Η στάση σας γίνεται αντικοινωνική. Μιλάτε για ακροδεξιά πολιτική. Πιο ανύπαρκτα και κουραστικά δεν γίνεται» κατέληξε στην τοποθέτηση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Χαστούκι» Ισραήλ στον Ερντογάν: Ποια κοινή ΑΟΖ; Καμία συνεργασία με τους Τούρκους