ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός 2021: Καραμπόλες και ανατροπές - «Κλείδωσαν» τα ονόματα

Ανασχηματισμός 2021: Καραμπόλες και ανατροπές - «Κλείδωσαν» τα ονόματα

Λίγη ώρα πριν τις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό αυτά είναι τα ονόματα που «κλείδωσαν» - Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Οι περισσότεροι εκ των υπουργών θα μείνουν αμετακίνητοι, παρά τα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα ότι θα πρόκειται για έναν σαρωτικό ανασχηματισμό.

Όπως όλα δείχνουν οι περισσότεροι βασικοί υπουργοί θα παραμείνουν στα πόστα τους. Για πολλούς και διαφόρους λόγους. Εν μέσω πανδημίας και εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης δεν είναι εύκολο πράγμα να μετακινήσεις Δένδια, Παναγιωτόπουλο, Κικίλια και Σταϊκούρα. Στα ονόματα αυτά προσθέτουμε ως αμετακίνητους τους κυρίους Πιερρακάκη και Χρυσοχοϊδη.

Μετακινήσεις θα έχουμε αρκετές καθώς τα «γράψε-σβήσε» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα αρκετά.

Λέγεται και ακούγεται εντόνως ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα αναλάβει ο Μάκης Βορίδης με διευρυμένες αρμοδιότητες που ενδέχεται να απορροφήσουν και το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών τοποθετείται ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι «σπάει» στα δύο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, και το υπουργείο Ενέργειας ο Κώστας Σκρέκας

Με αναβαθισμένο ρόλο μετακομίζει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Θεόδωρος Λιβάνιος που μέχρι τώρα είναι υφυπουργός Εσωτερικών και έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής.

Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, είναι μάλλον απίθανο να μείνει εκτός κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ κλείδωσε η παραμονή στο υπ. Παιδείας της Νίκης Κεραμέως.

Παράλληλα για υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης «παίζει το όνομα» του νεαρού Γιώργου Κώτσηρα.

Το υπουργείο Εργασίας, εντωμεταξύ, αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης στη θέση του Γιάννη Βρούτση.

Είναι απόλυτα δεδομένη η είσοδος βουλευτών της ΝΔ σε υφυπουργεία.

Στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα βρεθεί ο βουλευτής Χρήστος Ταραντίλης ενώ ο Σπήλιος Λιβανός αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν στο υπουργείο Τουρισμού να πηγαίνει ως υφυπουργός η Σοφία Ζαχαράκη.

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού παραμένει ο Λευτέρης Αυγενάκης ενώ δεν αλλάζει τίποτα στο οικονομικό επιτελείο.

Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν επίσης οι: Σοφία Βούλτεψη, Άννα Ευθυμίου, Άγγελος Συρίγος (πιθανότατα στο υπ. Εξωτερικών), Βασίλης Οικονόμου, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Κατσαφάδος.

Τις τελευταίες ώρες πάντως έντονες είναι οι φήμες για δημιουργία υπουργείου Συντονισμού ή Προεδρίας ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται με στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να τηρούν «σιγή ιχθύος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.