ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μανώλης: Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προέρχονται από τον κόσμο

Γ. Μανώλης: Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προέρχονται από τον κόσμο

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν είναι κόμμα προσωπικών φιλοδοξιών αλλά προέρχεται από τον κόσμο, επισημαίνει ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος κατήγγειλε ότι στη ΝΔ έχουν προχωρήσει ακροδεξιοί και νεοφιλελεύθεροι.

Εκ των ιδρυτικών στελεχών των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ο κ. Μανώλης ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα δεν αντιγράφει το ΠΑΣΟΚ του 1974, προσθέτοντας ότι «τα κόμματα γίνονταν τις περισσότερες φορές από τις φιλοδοξίες προσώπων να ηγηθούν, να γίνουν αρχηγοί, να φτιάξουν κόμματα. Και γι΄ αυτό έχουν αποτύχει πολλά, όπως αυτό πρόσφατα της κ. Μπακογιάννη».

Αντιθέτως, ανέφερε ο κ. Μανώλης οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» προέρχονται από τον κόσμο.

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», ο κ. Μανώλης άφησε αιχμές κατά όσων δεν έχουν το κουράγιο και τα κότσια να διαπραγματευτούν με τους δανειστές.

«Κάποιοι δεν έχουν το κουράγιο να διαπραγματευτούν. Ψηφίζουν τα πάντα, λένε τα πάντα, τους λένε ειδικό λογαριασμό που θα μπαίνουν τα δικά μας λεφτά για να εξοφλείτε πρώτα το χρέος και λένε ναι. Και τα παίρνουν από το φουκαρά που παίρνει 500 ευρώ και του τα κατεβάζουν στα 300», αναφέρει.

Επίσης, επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη ΝΔ. «Ήμουν στη γραμμή Σαμαρά. Είναι σαν να μου έλεγε ο Σαμαράς ο στρατηγός «πάμε να καταλάβουμε εκείνο το ύψωμα». Και πηγαίνω κι εγώ ως στρατιώτης δίπλα του και όταν πάμε να φτάσουμε στο ύψωμα, ο στρατηγός το βάζει στα πόδια. Όταν πας να κάνεις κάτι, μπαίνεις σε μια μάχη έχεις ένα στόχο. Όταν ο στρατηγός γυρίσει πίσω και το βάλει στα πόδια, εμείς συνεχίζουμε», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Μανώλης εκτίμησε ότι το σύστημα θα επιχειρήσει να πει το κόμμα του Π. Καμμένου ακροδεξιό. «Δεν μας καίγεται καρφάκι. Είμαστε Έλληνες, είμαστε πολλοί και είμαστε ανεξάρτητοι. Να πάτε να πείτε σε αυτούς που μάζεψε ο πρόεδρος του κόμματος μου εκεί. Δίπλα από ακροδεξιούς, νεοφιλελεύθεροι πολίτες να υπηρετήσουν το μνημόνιο», υποστήριξε.