ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας τα λέει στον Τασούλα για να τα ακούσει ο Μητσοτάκης

Ο Τσίπρας τα λέει στον Τασούλα για να τα ακούσει ο Μητσοτάκης
INTIME

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να ζήτησε να συναντήσει τον Κωνσταντίνο Τασούλα προκειμένου να εκθέσει τα «παράπονα» του για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο, οπότε και η Βουλή λειτουργεί με περιορισμούς, όμως στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα έχει «μαζεμένα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτόν -επί της ουσίας- αφορούν τα θέματα που θα θέσει στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ή καλύτερα σε όσους κινούνται μέσα και στα πέριξ της Βουλής, είναι γνωστό πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μία σαφής ενόχληση για τον Κωνσταντίνο Τασούλα. Άλλωστε, φρόντισε να το καταστήσει σαφές και ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Σε αυτή έκανε λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» και «κορυφαίο κρούσμα αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς» από μεριάς του κ.Τασούλα, γιατί ο τελευταίος δεν όρισε ημέρα συζήτησης για τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση σε αίτημα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα «της συρρίκνωσης της δημοκρατίας» εξαιτίας των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Προέδρου ή ότι θα θέσει οποιοδήποτε ζήτημα για αυτόν, όπως ξεκαθάρισαν κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Newsbomb.gr. Αυτό που στην πραγματικότητα θέλουν, είναι να εκθέσουν στον κ.Τασούλα τα όσα απαράδεκτα -κατά τη γνώμη τους- συμβαίνουν στην λειτουργία του κοινοβουλίου και να του ζητήσουν να λάβει τα μέτρα του.

Όμως, ο πραγματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρωθυπουργός, αφού όπως λένε «όλα τα στραβά συμβαίνουν εξαιτίας του Κυριάκου Μητσοτάκη». Κατά δική του εντολή, υποστηρίζουν, πως η Βουλή ψηφίζει νομοσχέδια που προκαλούν κοινωνικές αντιδράσεις, εν μέσω lockdown και στη συνέχεια ζητάει τα «ρέστα» από όσους αντιδρούν. Ο πρωθυπουργός, συμπληρώνουν, είναι αυτός που επιτρέπει στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την κατάθεση δεκάδων άσχετων τροπολογιών σε αυτά τα νομοσχέδια, προκειμένου να κάνουν τα «ρουσφέτια» τους. Όλα τα παραπάνω, σημειώνουν, εκτός από απαράδεκτα πολιτικά, «εξοντώνουν» στους λίγους βουλευτές που συμμετέχουν στις διαδικασίες κάθε φορά.

Την ίδια στιγμή, δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στις μαζεμένες «απουσίες» του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και κυρίως για το γεγονός ότι αποφεύγει να εμφανιστεί στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» και να απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών. Οι περισσότερες εκκρεμείς απαντήσεις είναι σε ερωτήσεις του Αλ.Τσίπρα, με τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός «φυγομαχεί», αναγνωρίζοντας εμμέσως την υπεροχή του αρχηγού τους, στις κοινοβουλευτικές συγκρούσεις.

Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές πως το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ο Κ.Τασούλας, αλλά ο Κ.Μητσοτάκης. Επομένως, στη σημερινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, στις 13.00, ο Αλέξης Τσίπρας θα τα «πει» στον Πρόεδρο, για να τα «ακούσει» ο πρωθυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.