ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τρίπρα - Τασούλα: Επί τάπητος η επιστολική ψήφος και η «συρρίκνωση της Δημοκρατίας»

Συνάντηση Τρίπρα - Τασούλα: Επί τάπητος η επιστολική ψήφος και η «συρρίκνωση της Δημοκρατίας»
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Λιγότερο από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασουλα.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ζήτησε να σταματήσουν οι ονομαστικές ψηφοφορίες μέσω επιστολικής ψήφου και να γίνονται μέσω WebEx, όπως γίνονται οι συζητήσεις και στα νομοσχέδια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τασούλας απάντησε πως θα επανεξετάσει το θέμα της επιστολικής, αλλά κρίνει δύσκολο να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία μέσω webex, καθώς έχει τεσταριστεί στο παρελθόν και διαπιστώθηκαν σοβαρές αδυναμίες.

«Σε μια ψηφοφορία με 300 άτομα είναι πολύ πιθανό να μας προδώσει η τεχνολογία. Η επιστολική ψήφος, αν και παρωχημένο μέτρο, είναι πλέον ασφαλές και «συνταγματικό και αναλογικό», σύμφωνα με την Επιστημονική υπηρεσία της Βουλής» φέρεται να είπε ο κ. Τασούλας.

Το δεύτερο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε στον προγραμματισμό της προ ημερήσιας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για «την συρρίκνωση της Δημοκρατίας» την οποία είχε αιτηθεί από τις 23 Δεκεμβρίου του 2020. Όπως φαίνεται, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα επανεξετάσει το θέμα και θα ενημερώσει το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, φέρεται να αντέτεινε τις δυσκολίες λόγω περιοριστικών μέτρων, αλλά και τις τέσσερις συζητήσεις που έχουν γίνει με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας, αλλά και τις έξι απαντήσεις του κ. Μητσοτακη στην αντιπολίτευση στην Ώρα πρωθυπουργού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυση υπέβαλε ο Μένιος Φουρθιωτης σε βάρος του Δήμου Διονύσου - Τι υποστηρίζει